lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
ŠPECIÁLNU STAROSTLIVOSŤ SI ZASLÚŽIA AJ VAŠE ĎASNÁ

  Spracoval(a) : Radka Nohejlová
Dátum : 14.12.2007
späť
Späť

Poslať
 

Krvácaním ďasien pri čistení zubov trpí viac ako 90 % dospelého obyvateľstva. Väčšina z nás tento problém ale podceňuje. Krvácanie však nemusí byť zapríčinené len podráždením alebo kontaktom so zubnou kefkou, ako sa občas mylne domnievame. Ak nám tečie pri čistení zubov krv, máme zdravotné komplikácie a tie je potrebné riešiť najlepšie ihneď. Účinnú pomoc pri krvácaní ďasien a parodontóze predstavuje terapeutická zubná pasta Parodontax. Jej jedinečné zloženie a pôsobenie priamo na príčinu problému odlišuje túto pastu od ostatných.

Málokto si uvedomuje, že ak sa pri čistení zubov objaví krv, je to obyčajne prvý príznak zápalu ďasien. Príčinou tohto zápalu je biely povlak na zuboch, tzv. zubný plak. Ak sa zubný plak, ktorý obsahuje veľké množstvo baktérií, celkom neodstráni, zhromaždia sa v ňom agresívne látky. Tie sú väčšinou kyslé a zapríčiňujú narušenie ďasna. To potom opuchne, sčervenie a začína krvácať pri najmenšom podráždení, neskôr aj samovoľne. Zápal sa môže rozšíriť aj do ostatných tkanív zubného lôžka a prechádza v ochorenie nazývané parodontóza. Ďasno ustupuje, dokonca môže byť porušená aj kosť čeľuste, v ktorej je zub ukotvený. Neliečená parodontóza veľmi často končí vypadnutím i inak zdravých zubov. Preto je veľmi dôležité riešiť problém už na začiatku, keď začnú ďasná krvácať.

Aby ste predošli týmto zdravotným problémom, mali by ste dbať o starostlivú ústnu hygienu. Pravidelné a správne čistenie zubov v spolupráci s vhodnou zubnou pastou je tak prvým krokom k zdravému a krásnemu úsmevu. V boji proti parodontóze vám môže účinne pomôcť aj terapeutická zubná pasta Parodontax. Obsahuje extrakty zo šiestich bylín, ktoré účinne bojujú proti zápalu ďasien, a to aj preventívne. Šalvia a myrha si poradia so škodlivými baktériami, rathania má sťahujúci efekt na krvácajúce trhlinky v ďasne a harmanček pomáha všetko čisto zahojiť. Naviac je tu echinacea, ktorá posilňuje obranyschopnosť ďasien. Mäta tlmí prípadnú bolesť a osviežuje dych. Klinickou štúdiou je potvrdené, že terapeutická pasta Parodontax výrazne znižuje krvácanie ďasien už počas prvého mesiaca používania. Kvôli odolnosti zubnej skloviny proti pôsobeniu kyselín a vzniku zubného kazu obsahuje pasta i nevyhnutné fluoridy.
 
Na rozdiel od bežných pást neobsahuje Parodontax penivú zložku laurylsulfát sodný (SLS), ktorá môže spôsobiť podráždenie sliznice. Nenechajte sa odradiť špecifickou, slanou chuťou tejto pasty. Bikarbonát sodný, ktorý chutí slano, totiž upravuje pH v ústach a len tak môže účinne bojovať proti agresívnym kyselinám, ktoré škodia ďasnám aj zubom. Naviac má leštiace schopnosti, takže si ho väčšina užívateľov obľúbi už počas prvých dvoch týždňov používania.
 
Parodontax je vhodný aj pre tehotné ženy. V tomto období prechádza ženský organizmus hormonálnymi zmenami a pritom sa zvyšuje vnímavosť ďasien na škodlivý účinok zubného plaku a ďasná začínajú krvácať. Pasta sa odporúča tiež diabetikom, ktorých ochorenie zvyšuje riziko zápalu ďasien a nasledujúceho krvácania.

Jedinečnú terapeutickú zubnú pastu Parodontax zakúpite v lekárňach, vybraných drogériách a hypermarketoch za 119 Sk.

 


Diskusia k článku:

pastu som si kúpila pred pár dňami, zaskočila ma spočiatku tá slaná chuť ale úľavu cítim už teraz. ..
Neregistrovaný - janina, 14.12.2007 15:52
:-)) ten,kto vymysli liek na parodontozu, ma nobelovu cenu istu. Nie je dolezita zubna pasta, ale spravna zubna kefka a cistiaca technika (plus zubna nit).
Neregistrovaný - vzdy sa smejem na reklame, 15.12.2007 19:55
nuz na Odboraskom v (Nachema Group?) maju zubnu pastu Parodontax za 89,- Sk
Neregistrovaný - , 21.12.2007 03:15
Juj a co je dobre ktomu ayj zeleny caj hm
Neregistrovaný - LOJKO, 14.4.2009 13:09
ahoj prosím mam zápal na zube a potreboval by som pomoc. O svoje zuby sa starám velmi starostlivo, ale z nejakého dôvodu sa ho neviem zbaviť a bojím sa to povedať zubárovi lebo nechcem o ten zub prísť lebo je pre mna veľmi dôležite mat krásny úsmev..neviem co mam robit a chcel by som aby mi ten zub zostal prosim poradte mi mam iba 17 a nechcem uz stratit zub predom dakujem
Neregistrovaný - Roman, 28.4.2009 19:33, romand1(`na`)post.sk
Cool! That's a celevr way of looking at it!
Neregistrovaný - SGLxpjzktvkGcsT, 24.1.2012 20:23, jgreenwell(`na`)fbtlaw.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!