lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 23 reakcií.
Včera pribudlo:
2 tém, a 21 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 20. September, , Dnes oslavuje Luboslav/Luboslava
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sladké Vianoce trochu inak - Jablkový závin s maslovými keksami a mandľami

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 9.12.2010
späť
Späť

Poslať
 

Ak ste rozmýšľali nad tým, že by ste na Vianoce potešili svojich najbližších, priateľov alebo kolegov v práci netradičným vianočným „cukrovím“, máme pre vás tri recepty.

Jablkový závin s maslovými keksami a mandľami

 Cesto na závin: 300 g hladkej pšeničnej múky, 1 žĺtok, 5 PL oleja, soľ

Náplň: 50 g hrozienok, 3 cl hnedého rumu, 1,2 kg kyslejších jabĺk, 1 ČL škoricového prášku, 120 g cukru, šťava z 1 citrónu, 120 g maslových keksov, 200 g hustej smotany, 100 g mandľových lupienkov

Ostatné: múku a olej na vypracovanie, 60 g rozpusteného masla, maslo na plech, 60 g práškového cukru

Spôsob prípravy:

Múku dáme do misy, zmiešame žĺtok, 3 PL oleja, 150 ml vlažnej vody so štipkou soli, pridáme k múke a ručným šľahačom vypracujeme elastické cesto.  Rozdelíme ho na dve porcie a vytvarujeme gule, každú potrieme 1 PL oleja, zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu odpočinúť. Namočíme hrozienka do rumu. Olúpané jablká rozštvrtíme a nakrájame na jemné plátky. Jablká, hrozienka v rume, škoricu, 50 g cukru a citrónovú šťavu zmiešame v mise. Maslové keksy rozdrobíme a spolu s hustou smotanou pridáme k jablkovej náplni. Zvyšný cukor necháme v panvici skaramelizovať do svetlo hnedej farby. Primiešame mandľové lupienky a mandľový karamel ihneď rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme vychladnúť a potom jemne nasekáme. Gule rozvaľkáme na štvorce 40 x 40 cm, potrieme rozpusteným maslom a posypeme polovicou mandľového krokantu. Polovicu jablkovej náplne rozdelíme po dĺžke na predný diel cesta do šírky 10–15 cm. Záviny zrolujeme, položíme spojom dolu na plech tesne vedľa seba a okraje cesta zahneme dolu. Pomastíme zvyšným maslom a pečieme v rúre 30 až 35 minút. Závin vyberieme z rúry necháme mierne vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, nakrájame na kúsky a podávame. Vhodným doplnkom je vanilková zmrzlina.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!