lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
2 tém, a 11 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 8 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Streda, 18. September, , Dnes oslavuje Eugénia
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Strakaté hviezdičky s krokantom - chrumkavé

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 5.12.2013
späť
Späť

Poslať
 

Náročnosť: 2 bábovky

Doba prípravy: asi 60 minút

Doba pečenia: asi 9 minút na 1 plech

Vystačí na: asi 60 kusov

 

Prísady:

 

Na krokant:

  • 2 zarovnané PL cukru
  • 100 g sekaných lieskových orieškov

 

Na cesto:

  • 280 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 100 g cukru
  • 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 130 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 zarovnaná PL kakaa

 

Ešte potrebujeme:

  • 3 plechy na pečenie
  • papier na pečenie
  • formičku na vykrajovanie v tvare hviezdičky (Ø 6 cm)

 

Príprava:

1.       Na prípravu krokantu necháme za stáleho miešania na miernom ohni skaramelizovať cukor do medovej farby. Odstavíme zo sporáka a vmiešame oriešky. Krokant vysypeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a stvrdnúť. Tvrdý krokant prikryjeme papierom na pečenie a váľkom rozdrvíme na malé kúsky.

2.       Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce a maslo alebo margarín. Ručne vypracujeme dohladka. Tri štvrtiny cesta premiesime s polovicou krokantu. Do zvyšného cesta zapracujeme kakao.

3.       Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche najskôr vyvaľkáme zo svetlého cesta hrubý plát. Tmavé cesto po kúskoch rozdelíme na svetlé cesto. Obe cestá spoločne rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkou povykrajujeme z cesta hviezdičky. Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a ozdobíme zvyšným krokantom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:         200 °C 

Teplovzdušná rúra:   180 °C 

Plynová rúra:             stupeň 4

 

Doba pečenia:           asi 9 minút

 

4.       Upečené hviezdičky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

 

 

TIP: V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky uchovávať 3 týždne.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!