lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nôžky ako z výkladu? Tipy ako na to

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 26.3.2015
späť
Späť

Poslať
 

Chodidlá a celkovo nohy považuje veľa žien za intímnu časť tela. Niet sa čomu čudovať. Pekné a udržiavané nohy sú vizitkou každej dámy. Denne svoje nôžky vystavujeme veľkej záťaži nielen nosením celej váhy nášho tela, ale týrame ich napríklad aj nosením úzkych topánok na opätku. Otlaky, bolesti brušiek na päte a chodidlách, hlboké praskliny á la Grand Canyon. To všetko si spôsobujeme samé zanedbanou starostlivosťou a pritom stačí tak málo. Skúste sa riadiť typmi odborníčky a lektorky v odbore pedikúry Zuzany Myšíkovej Černej.

  1. Topánka nie je len o kráse

Chodidlo sa skladá z 21 kostí a množstva drobných kĺbov, svalov a väzov. Z hľadiska zdravotného je pre ľudský aparát ideálna topánka s opätkom cca 3-4 cm vysokým. Každý centimeter navyše je 10% vyššie zaťaženie priečnej klenby a rovnako nevhodnou obuvou je aj teraz tak obľúbená balerína. Nesprávna obuv môže spôsobiť rôzne deformity chodidla a má vplyv aj na ostatné kĺby (členkové, kolenné, bedrové) či chrbticu.

 

  1. Po kúpeli „nôžky“ hydratujte

Najhrubšia pokožka ľudského tela sa nachádza práve na chodidle a je zaťažovaná celou váhou nášho tela.

Či už doprajeme našim nohám relaxačný alebo očistný kúpeľ, po osušení pokožky by sme mali jednoznačne ošetriť nohy hydratačným krémom. Krém vyberáme podľa typu pokožky a dôležité je, aby bol skutočne určený na nohy. Vyhnime sa používaniu telových mliek a doprajme nohám to čo im patrí. Zložky krémov určených na chodidlá dokážu preniknúť do hlbších vrstiev pokožky.

Z radu značky Scholl odporúčam na suchú pokožku intenzívny krém s exfoliačnými vlastnosťami pre hlbokú hydratáciu s obsahom keratínu, ktorý napomáha prirodzenému procesu obnovy kože.

  1. Ženy by sa mali o svoje chodidlá starať aj doma. Jednoduchú pedikúru zvládnete aj doma. Na trhu sú dostupné prístroje, s ktorými to zvládne naozaj každá

 

V dnešnej dobe už nielen ženy chápu, že ošetrenie u odborníka pedikéra sa stáva súčasťou života a zvyšuje komfort chôdze. Pedikér je ten, kto sa dokáže chodidlám venovať veľmi

detailne a ošetrí každé miesto. Po ošetrení poskytne dostatok informácií a odporučí domáce ošetrenie hlavne pri zvýšenej tvorbe zhrubnutej kože. Rovnako odporučí  krém podľa typu pokožky.

Vhodné je doma ošetrovať chodidlá na sucho. Domáce ošetrenia nemajú plniť len estetickú funkciu, ale aj zdravotnú

Medzi novinky určené práve na domáce použitie sa radí Scholl Velvet Smooth Express Pedi with Diamond Crystal.  

           

  1. Čo najviac ženy v rámci starostlivosti o nohy zanedbávajú?

 

V zimnom období zanedbávajú ženy hlavne plosky chodidiel - pokožku na pätách či v oblasti priečnej klenby, alebo v podmalíčkovej oblasti, kde je na chodidlo vyvíjaný najväčší tlak.

 

  1. Kúpeľ ako relax

 

Kúpeľ môže mať relaxačný či očistný charakter. Pri „suchej“ domácej pedikúre sa kúpeľ odporúča až po ošetrení. Pokožka sa ošetrí v suchom stave brúsnym kameňom. Pre uľahčenie a urýchlenie tohto procesu si zvolíme elektrický strojček. Pri ošetrení na sucho predídeme poraneniam pokožky a tvorbe rýh. Brúsny kotúč pokožku okrem aj jemne vyhľadí. Po tejto úprave môžeme absolvovať krátky kúpeľ a vykonať hydratáciu krémom. 

 

  1. Krém šitý na mieru

 

Prípravky na chodidlá sa delia do kategórií podľa typu pokožky. Napríklad pre diabetikov sú špeciálne vyvinuté krémy silne hydratačné, na praskliny sú zase vhodné krémy s obsahom Urea (močovina) – 10-24%, na kurie oka či silné otlaky krémy s kyselinou salycilovou.

Pokiaľ navštevujeme pedikérske pracovisko, práve tu môeme využiť pedikéra, ktorý zhodnoti stav pokožky a odporučí vhodný krém.

 

  1. O papuče, uterák a zubnú kefku sa s nikým nedelím

 

Mykotické ochorenia plosiek sa často rozmnožuje v spoločných priestoroch, ako sú sprchy, sauny, bazény. Rovnako môže mykotické ochorenie preniesť aj jeden z rodinných príslušníkov na druhého pri použití napríklad rovnakého uteráka, podložky pred sprchovým kútom či vaňou. Jednoduchšie kvasinkové ochorenie dokážeme zničiť aj voľne predajnými antimykotickými preparátmi

Mykotické ochorenia nechtov nôh je zložitejší proces a tu sa už do liečby zapája aj riadna diagnóza na základe mikrobiologického vyšetrenia zo sterov.

 

Kurie oká sú zas ďalšia kapitola. Tie dokážu človeka dosť potrápiť hlavne keď sa nachádzajú v medziprstových priestoroch. Zväčša vznikajú z abnormálneho tlaku na jednom mieste, čím je vyvolávaná zvýšená tvorba kožných buniek. Kurie oko je v tvare lieviku, pričom samotné oko je zatláčané do hlbšej vrstvy kože. K nepríjemným bolestiam dochádza pri prerastený kurieho oka až k nervovým zakončeniam.

Tie sa však dajú odstrániť správnou pedikúrou, prípadne voľne predajnými preparátmi a správnym použitím individuálnych korektorov, kedy zaťažené miesta odľahčujeme a prenášame záťaž na okolité partie.

 

Bradavica je už vírusového charakteru. Častokrát sa stáva, že si človek zamení kurie oko s bradavicou a opačne a v snahe pomôcť si samoliečbou si aplikuje nesprávny preparát. Opäť by som upriamila pozornosť na návštevu pedikéra, ktorý to dokáže rozlíšiť a vie poskytnúť dostatočný informačný servis.

 

 

  1. Aké problémy si môžeme spôsobiť nesprávnou starostlivosťou o chodidlá, prípadne jej zanedbaním?

 

V mojej praxi sa najčastejšie stretávam so zarastenými nechtami, dôvodom ktorých je nesprávne strihanie. Rovnako s prasklinami na chodidlách či s veľmi zhrubnutou kožou.

Práve tento problém vzniká často z nesprávneho ošetrovania si pokožky chodidiel hlavne na mokro, kedy je pokožka vlhká a mäkká. Žiletkou, britvou či hrubou pemzou si klient odstráni veľké množstvo kože. V domnienke ako dobre ši ošetril chodidlá si neuvedomuje, že si skôr poškodil a sám si spôsobil ryhy, ktoré môžu viesť až k prasklinám. Taktiež opakovaným nadmerným odstránením kože si spôsobí práve jej rýchlejšiu tvorbu.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!