lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
NA KRÁSU SVOJICH NECHTOV MINÚ SLOVENKY AJ 600 EUR ROČNE!

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 12.4.2011
späť
Späť

Poslať
 

Začiatkom roka 2011 sa v štyroch slovenských mestách uskutočnil unikátny VINEA prieskum s jasným cieľom zistiť, ako sa ženy na Slovensku starajú o svoje nechty. Pestované ruky a upravené nechty sú neoddeliteľnou súčasťou našej osobnej krásy a zároveň dôležitým kritériom hodnotenia pre ľudí, s ktorými dennodenne prichádzame do kontaktu. Podanie rúk jednoznačne patrí medzi najčastejšie komunikačné prostriedky. Preto význam upravených nechtov a samotných rúk poznajú aj mnohí úspešní manažéri a obchodníci – sú predsa ich najlepšou vizitkou. „Páni, ktorí raz odhalia význam dokonalej manikúry, sú dokonca oveľa disciplinovanejší a precíznejší než mnohé dámy. Je to však pochopiteľné, keďže nákupy, starostlivosť o deti a domácnosť leží zväčša na pleciach ich nežnejších polovičiek“, hovorí Mária Bernáthová, známa odborníčka na nechty a majiteľka salónov THE NAIL CLUB a ProLook v Bratislave.

 

Ako často navštevujú slovenské ženy kozmetické salóny za účelom profesionálnej starostlivosti o svoje nechty, čo všetko preto dokážu obetovať a či si to ich partneri napokon vôbec všimnú? VINEA a krása partia k sebe, preto to výrobca tohto obľúbeného hroznového nápoja zisťoval počas 3 týždňov na vzorke vyše 400 žien v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Prešove. Takýto prieskum sa na Slovensku uskutočnil po prvý raz a priniesol mimoriadne zaujímavé odhalenia.

 

1/ SÚ PRE NÁS NECHTY DOLEŽITÉ?

S tvrdením, že „nechty sú našou vizitkou“, súhlasí až 86% zo všetkých žien zúčastnených vo VINEA prieskume 2011. Upravené nechty Slovenky považujú za veľmi dôležité pri styku s okolím a kladú na ne rovnaký dôraz ako na úpravu svojich vlasov, make-upu či starostlivosti o oblečenie. Aj známa moderátorka Marianna Ďurianová má rada pekne upravené nechty, o ktoré sa jej pravidelne starajú manikérky v profesionálnych nechtových salónoch. „Nechty považujem za vizitku starostlivosti o celé telo, a preto na ne netreba zabúdať“, dodáva.

 

Odborníčka na nechty, Mária Bernáthová, rozlišuje starostlivosť o prirodzené nechty a stále veľmi populárne, gélové a akrylové nechty. Práve tie približne pred pätnástimi rokmi na Slovensku odštartovali „boom“ profesionálnej manikúry, kedy si ženy začali uvedomovať, že ruky sú v mnohých situáciách prvé, ktoré upútajú pozornosť ich okolia. „Manikúra je dnes základom starostlivosti o ruky a ani ten najúžasnejší a najkvalitnejší lak na našich nechtoch bez nej nevynikne“, dodáva M. Bernáthová. Že o tom Slovenky dobre vedia, potvrdzujú aj nasledujúce zistenia vyplývajúce z VINEA prieskumu: pri úprave svojej vizáže sa nechtami nezaoberajú iba dve percentá opýtaných žien. Prieskum ďalej odhalil, že slovenské ženy sa v prípade škrtania svojich mesačných výdavkov radšej vzdajú návštevy posilňovne, kina či reštaurácie, než by mali obetovať svoju pravidelnú manikúru. Uviedli to až dve tretiny zo všetkých žien, bez ohľadu na to, či išlo o zadané alebo vydaté predstaviteľky nežného pohlavia.

 

2/ PRACUJÚCE ŽENY A MANIKÚRA

Mať pekné nechty navyše často vyžaduje aj naše zamestnanie. Takmer 1/3 opýtaných žien potvrdila, že hoci precízna úprava nechtov nie je súčasťou ich pracovnej zmluvy, vzhľadom na neustály kontakt s okolím a potrebu pôsobiť reprezentatívne je pre ne dokonalá manikúra pri ich práci nesmierne dôležitá.

 

3/  NA MANIKÚRU CHODIA SLOVENKY ČASTEJŠIE NEŽ KU KADERNÍČKE

Koľkokrát ročne sa Slovenky zverujú do rúk odborníčok a strávia tak hodinku až dve starostlivosťou o svoje nechty? Podľa výsledkov VINEA prieskumu až 45% všetkých opýtaných využije profesionálne služby kozmetického salóna 7 až 12x do roka, čo predstavuje pravidelné návštevy minimálne raz za dva mesiace. Viac než jedna pätina žien si dokonca dopraje manikúru častejšie než raz za mesiac.

 

Tieto zistenia potvrdzuje aj Mária Bernáthová: „Návšteva salóna za účelom profesionálnej manikúry sa odporúča každé dva týždne, čo je približne čas, za ktorý nechty vyrastú približne o dva milimetre. Treba si však vyberať skutočne profesionálne nechtové salóny, ktoré sú na túto činnosť špecializované.“ Ako možno na prvý pohľad spoznať miesto, kde vám urobia kvalitnú manikúru? Všímajte si hygienické podmienky salóna, používanie dezinfekčných prostriedkov a tiež čistotu nástrojov, ktorými vám manikérka ošetruje nechty. „Samozrejmosťou by mal byť aj dostatok informácií, čo sa práve s vašimi nechtami deje a ako si ich môžete čo najlepšie ošetriť aj v domácom prostredí“, dodáva pani Bernáthová. Keď sa už raz rozhodnete dopriať svojim nechtom pravidelnú profesionálnu starostlivosť, mal by to byť pre vás vždy dokonalý relax.

 

4/ VIETE, KOĽKO MÍŇATE NA SVOJE NECHTY?

Hoci si to často neuvedomujú, v rámci rozpočtu na seba a svoje záujmy si slovenské ženy dokážu pravidelne vyčleniť až 50 Eur mesačne práve na úpravu nechtov. Potvrdila to takmer polovica z vyše 400 opýtaných žien vo VINEA prieskume 2011. Ročne sa tak táto suma môže vyšplhať na 600 Eur! Najviac na svoju manikúru míňajú obyvateľky západného Slovenska a to predovšetkým Bratislavy a okolia, z ktorých 33% uviedlo, že mesačne dokážu na krásne nechty obetovať aj 100 Eur.

 

 

 

5/ NEKRIVDIME NAŠIM MUŽOM!

Takmer 93% slovenských mužov si podľa tvrdenia ich partneriek či manželiek všimne, keď prídu domov s dokonale upravenými nechtami. Iba 7% vraj pri tomto druhu ženskej krásy ostáva chladných – čo je však výhradne subjektívny názor ich polovičiek zúčastnených na VINEA prieskume a rozhodne nemusí byť pravdivý. Slovenských mužov teda môžeme úspešne označiť za príjemných a všímavých spoločníkov. Ďalšou dobrou správou je, že podľa výsledkov tohto prvého slovenského výskumu ženskej krásy, mužská pozornosť neklesá ani so zmenou stavu „slobodný“ na „ženatý“. Pani manželky si všímavosť svojich mužov pochvaľovali rovnako ako slobodné respondentky.

 

Výsledok prieskumu potvrdzuje z vlastnej skúsenosti aj Marianna Ďurianová, ktorej sa už niekoľkokrát stalo, že si muži všimli práve jej upravené nechty. Podľa vlastných slov ju tu nielen prekvapilo, ale aj príjemne potešilo.Je veľmi fajn, keď si páni všímajú aj takéto detaily,“ vysvetľuje Marianna.

 

 

ČÍSLO MESIACA: 75% slovenských žien považuje profesionálnu manikúru za štandardnú starostlivosť o svoju krásu, rovnako ako návštevu kozmetičky či kaderníka. Informácia vyplynula z unikátneho VINEA prieskumu 2011 zameraného na slovenské ženy a ich starostlivosť o krásu.

 

 

 

 

 

 

 


Diskusia k článku:

Hovadina ako Brno, 43 % a rocne 600 ecok ?????!!!!!:-(((( v dnesnych pomeroch ????
Neregistrovaný - , 12.4.2011 20:33
sa vam snivalo o75%,aj v BA to nebude viac ako 25%,zijem totizto na rozdiel od vas v realite
Neregistrovaný - , 12.4.2011 20:44
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!