lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vlasy treba pred slnkom chrániť

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 26.5.2011
späť
Späť

Poslať
 

Zničené, suché, vyblednuté a krepovité vlasy – to je zvyčajne výsledok, s ktorým sa vraciame z letných dovoleniek. Preto sa už stalo medzi ženami nepísaným pravidlom, že po lete zamierime do kaderníctva, aby nám vlasy podstrihli, ostrihali, nafarbili a vyživili. „Počas letných mesiacov si zvykneme chrániť svoju pokožku pred nebezpečným UV žiarením. Ešte stále málo žien vie, že rovnako treba chrániť aj svoje vlasy. Pôsobenie UV žiarenia totiž poškodzuje keratín, ktorý zabezpečuje odolnosť vlasu a tiež narušuje melanín, ktorý zase ovplyvňuje farbu vlasového vlákna. Preto ak nechránime svoje vlasy, z dovolenky sa vraciame s vyblednutou a lámavou hrivou,“ upozorňuje poradkyňa a kaderníčka Petra Kochanová zo salónu LVV. Zabrať dá vlasom nielen slnko, ale aj voda, či už slaná alebo chlórovaná. Riešením, ako vlasy adekvátne ochrániť, je solárna vlasová kozmetika.

 

Doma alebo pri mori?

 

Ak sa ju rozhodnete hľadať v drogériách, môže sa stať, že ju nenájdete. Skúste sa skôr pozrieť do kaderníckych salónov, kde pracujú s profesionálnou kozmetikou. Ešte pred tým, by ste si však mali ujasniť, kde tento rok strávite dovolenku. Aj to môže totiž výber solárnej vlasovej kozmetiky ovplyvniť. „Je rozdiel pred akým slnkom si vlasy chceme chrániť, či len pred letným slnkom doma na Slovensku alebo silnejším žiarením na dovolenke pri mori. Doma vám zväčša postačí aj ochranný sprej s photo filtrom, ktorý vaše vlasy pokryje ako ochranný závoj pred UV žiarením bez pocitu zaťaženia. Na dovolenku pri mori už odporúčam  kompletný letný rad a to šampón, regeneráciu a ochranu pred UV žiarením i slanou morskou vodou,“ upozorňuje diagnostik vlasov Stanislav Skurák zo salónu LVV.  Pri výbere správnych produktov treba dbať aj na to, či sú vlasy farbené alebo prírodné. Teda, či sú už scitlivené nejakými úkonmi alebo dokonca aj mierne poškodené. „Farbené vlasy potrebujú silnejšiu regeneráciu a hlavne ochranu, aby sme predĺžili trvácnosť a intenzitu farby. Prípravky letnej rady by mali obsahovať zložky na regeneráciu a rehydratáciu vlasového vlákna, ceramidy, provitamín B5, derivát vitamínu E a ochranný photo filter. Ideálnou solárnou kozmetikou je rad Soleil od Kérastase Paris, kde si všetky ženy vyberú presne to, čo im najviac vyhovuje,“ dodáva Stanislav Skurák.

 

Skôr, ako sa vyberiete na nákupy solárnej vlasovej kozmetiky, overte si, aký stupeň solárnej citlivosti (tzv. helio senzitivity) máte.

 

Stupeň 1:

Ľahko scitlivené vlasy, farbenie tón v tóne.

Riešenie: ľahká ochrana, obohatená regenerácia. Kérastase Paris odporúča produkty radu Soleil označené číslom 1.

 

Stupeň 2:

Oxidačné farbenie, časté prečesávanie kefou

Riešenie: vyššia ochrana a regenerácia. Kérastase Paris odporúča produkty radu Soleil označené číslom 2.

 

Stupeň 3:

Melír, zosvetlenie, pravidelné žehlenie, trvalá...

Riešenie: do hĺbky vyživiť a obnoviť vlasové vlákno, chrániť jeho celistvosť. Kérastase Paris odporúča produkty radu Soleil označené číslom 3.

 

 

Pri vode

 

Ak sa teda chystáte na letnú dovolenku pri mori, nezabudnite svoje vlasy chrániť v dvoch krokoch. Prvým z nich je ochrana počas slnenia, ktorá zväčša spočíva v rôznych sprejoch alebo fluidoch. Vybrať si môžete napríklad  Huile Celeste od Kérastase Paris (stupeň 1), ktorý dokonale vyživí, hydratuje a vlasom dodáva žiarivý lesk. Obsahuje UVA i UVB filtre. Pre veľmi scitlivené vlasy (stupeň 3) je zase vhodný ochranný fluidný krém Aqua Seal, ktorý má i vode odolný efekt.

V druhom kroku je dôležité vlasy očistiť a vyživiť po slnení. Ideálne je spojenie šampónovej kúpele a regeneračnej starostlivosti. S výberom vhodnej solárnej vlasovej kozmetiky vám ochotne pomôžu aj v salóne LVV. Nikdy si však nezabudnite do svojej batožiny pribaliť aj klobúk.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!