lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Uvarte si slnečnú indiu 

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 7.12.2015
späť
Späť

Poslať
 

Súčasná kuchyňa praj experimentom a netradičným kulinárskym zážitkom. Aj Vám sa v tomto sychravom počasí žiada ozvláštniť zaužívané menu a uvariť niečo exotické s príchuťou slnka? Napríklad  z indickej kuchyne...

 

Indická kuchyňa je veľmi rôznorodá, pretože na jej území žije množstvo etník a náboženských skupín, z ktorých každá má svoju „vlastnú“ kuchyňu aj tradičné recepty. Niečo ich však predsa len spája - používanie korenín (a v hojnom množstve) a prevaha vegetariánskych jedál. Hlavnými surovinami sú ryža, strukoviny, obilniny, zelenina a mliečne výrobky – najmä jogurty a maslo ghí. Netradičné (pre nás) je v indickej kuchyni aj stolovanie. Príbor sa nepoužíva, na naberanie jedla používajú pravú ruku (pokrm si naberajú napríklad plackou). Namiesto tanierov často používajú banánové listy a stôl sa prehýba pod misami, keďže zvyk velí, že sa servíruje viac jedál naraz a každý si naberá podľa svojej chuti.

 

Poďte si s nami uvariť recept z indickej kuchyne a pripravte pre svojich blízkych indický obed alebo večeru. Pustiť si k tomu môžete indickú hudbu, zapáliť vonné tyčinky a dovolené je jesť rukami:-)

 

Bravčová panenka - masala

4 porcie

 

2 lyžice garam masala (špeciálne indické korenie)

1,5 lyžičky soli

600 g bravčovej panenky nakrájanej na 2 cm kocky

2 dcl bieleho jogurtu

4+2 lyžice oleja

1 veľká cibuľa nakrájaná najemno

4 strúčiky cesnaku, rozdrveného

1 lyžica nastrúhaného zázvoru

Štipka čili

1 plechovka lúpaných a nakrájaných paradajok

2 dcl kokosového mlieka

Čerstvé lístky mäty lebo koriandru

 

Mäso dobre zmiešajte s jednou lyžicou garam masaly a jednou lyžičkou soli tak, aby bol každý kúsok obalený korením. Potom primiešajte jogurt. Nechajte minimálne 30 minút odležať v chladničke. Môžete nechať odležať aj cez noc, v tomto prípade však NESOĽTE! Mäso by pustilo šťavu, osoľte až tesne pred restovaním.

 

Na nepriľnavej panvici dobre rozpáľte 4 lyžice oleja a sprudka orestujte marinované mäso tak, aby sa po stranách zatiahlo. Vnútri musí zostať krvavé. Vyberte ho a dajte nabok.

 

Na tej istej panvici, na strednom plameni rozpáľte 2 lyžice oleja, vložte cibuľu a restujte cca 10 minút do svetlohneda. Znížte plameň a pridajte cesnak so zázvorom. Pozvoľna restujte cca 1 minútu.

Pridajte paradajky, posypte druhou lyžicou garam masaly a štipkou čili. Zamiešajte a duste, až sa odparí tekutina - cca 10-15 minút. Prilejte kokosové mlieko, nechajte prejsť varom a vložte orestované mäso. Nechajte ho 2 minúty podusiť, vypnite oheň a nechajte ešte niekoľko minút „odpočinúť“. Dozdobte mätovou alebo koriandrovou vňaťou. Podávajte s basmati ryžou a (alebo)s plackami chapati.

 

Ak máte záujem aj o ďalšie chutné recepty, v ktorých je použité mlieko alebo mliečne výrobky, kliknite si na www.bieleplus.eu.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!