Kuracie mäso v lístkovom cestíčku
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 9.10.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
2 kurčatá, 150g masla, 500g lístkového cestíčka, 70g múky, 1L kuracieho vývaru, 0,1L čerstvej smotany, 4 póry, 2 kaleráby, 3 karotky, 1 cibuľa, 2 vajcia, soľ, čierne korenie
Karotku, pór, kaleráb, soľ a kurčatá uvaríme vo vode. Potom ich vykostíme a pokrájame na menšie kúsky. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z kurčiat, osolíme, okoreníme a vmiešame do nej žĺtky a smotanu. Omáčka musí byť taká hustá ako majonéza. Do omáčky poukladáme kúsky kuracieho mäsa a necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme na dva plátky a vložíme do okrúhlej formy. Na cesto poukladáme zmes mäsa s omáčkou a druhým plátkom cesta ju prikryjeme. Okraje cesta navlhčíme, aby sa spolu spiekli. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a v horúcej rúre upečieme dočervena. Podávame teplé, najlepšie chutí, kým je ešte cesto chrumkavé.
Diskusia k článku:
sa mi tento recept priam pozdáva?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 9.10.2001 18:12, pelech(`na`)dmd.sk, sa mi tento recept priam pozdáva?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 9.10.2001 18:12, pelech(`na`)dmd.sk,
|