Hovädzí matignon
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 6.12.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
600g hovädzieho stehna, 2 cibule, 1 pórik, veľká lyžica múčneho masla, 250g zeleninovej zmesi, bobkový list, tymián, čierne korenie, soľ, 2-3 lyžičky sladkej smotany, petržlenová vňať.
Postup: V hrnci osmažíme na oleji cibuľku do zlatista a pridáme k nej umyté na kocky pokrájané mäso, ktoré rýchle opečieme zo všetkých strán. Potom ho osolíme, okoreníme a podlejeme vodou, pridáme bobkový list, keď je mäso takmer mäkké zahustíme ho pridaním múčneho masla. Múčne maslo získame, ak zmiešame maslo s hladkou múkou, urobíme z neho šúľok a zabalené v alobale ho dáme do chladničky. Pridávame ho do jedál, ktoré potrebujeme zahustiť alebo do polievok, ktoré robíme so zásmažkou namiesto zásmažky. Medzitým nakrájame zeleninu približne na rovnaké kúsky, použiť môžeme mrkvu, petržlen, celer, luskovú fazuľku, kukuricu, hrášok, jeden zemiak a pórik, poprípade si pripravíme mrazenú zeleninovú zmes a všetko pridáme k mäsu. Za stáleho podlievania dusíme ďalších 15 minút. Podávame s chlebom alebo so zemiakmi.
Dobrú chuť...
Diskusia k článku:
Pani Farkašová vo svojich receptoch používa "múčne maslo". Píše síce ako sa robí, ale potešilo by ma, keby aspoň približne uviedla pomer v akom sa má maslo a múka zmiešať.
Ďakujem!
Jan Neregistrovaný - jan, 6.12.2000 10:48, pelech(`na`)dmd.sk, Pani Farkašová vo svojich receptoch používa "múčne maslo". Píše síce ako sa robí, ale potešilo by ma, keby aspoň približne uviedla pomer v akom sa má maslo a múka zmiešať.
Ďakujem!
Jan Neregistrovaný - jan, 6.12.2000 10:48, pelech(`na`)dmd.sk, Na osminu masla treba 3-4 lyžice hladkej múky a trochu soli Neregistrovaný - Ana, 9.12.2000 02:33 Na osminu masla treba 3-4 lyžice hladkej múky a trochu soli Neregistrovaný - Ana, 9.12.2000 02:33
|