Jelenie medailóniky na šípkovej omáčke
|
|
Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 18.10.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 600g jelenieho stehna, čierne mleté korenie, údená slanina, šípkový džem, soľ, výpek, 1dl červeného vína, kompótová hruška, olej na opečenie
Postup: Jelenie stehno odblaníme, nakrájame na medailóniky a necháme odstáť v marináde. Mäso vyberieme, necháme odkvapkať, osolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji, spolu so slaninkou nakrájanou na vejáriky. Opečené medailóniky a slaninku vyberieme a do výpeku pridáme šípkový džem, ktorý rýchlo orestujeme a zalejeme červeným vínom. Takto pripravenú omáčku necháme dobre prevariť. Dochutíme soľou, korením a prelejeme ňou medailóniky. Preložíme opečenou slaninkou a ozdobíme kompótovou hruškou naplnenou šípkovou zaváraninou.
Dobrú chuť...
Diskusia k článku:
|