lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 5 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 24. December, , Dnes oslavuje Adam/Eva
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na dnes: Fazuľka s vajciami

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 24.7.2001
späť
Späť

Poslať
 

600g mladej fazuľky, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžica masla, ¼ kyslej smotany, 5 vajec, soľ

Očistené a priečne prekrojené fazuľky dusíme na masle a na drobno posekanej cibuli do mäkka za občasného podlievania. Zatiaľ uvaríme vajcia na tvrdo a nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, ukladáme do nej postupne vrstvu fazuľky, osolíme, potom vrstvu nakrájaných vajec, znovu osolíme a tak opakujeme. Napokon všetko polejeme kyslou smotanou a pomaly zapekáme. Najlepšou prílohou sú opekané zemiaky.

Diskusia k článku:

Nie je mi jasné, či sa jedná o fazuľku "na zeleno" teda strúčiky, alebo nie ešte zrelé fazuľkové bôby. Neviem si dosť dobre predstaviť, že by som musel póliť fazuľkové semienka v množstve 600 g. I keď by to mohlo tak byť, pretože v tomto období sú jedlé aj strúčiky aj vylúpaná fazuľka skorších odrôd. Okrem toho, že sa rýchlo uvarí,či inak tepelne upraví, je mimoriadne chutná.<BR>Nuž, krátko ovarené (alebo mrazené) fazuľkové strúčiky popražené na oleji (masle) a zaliate rozšľahaným vajíčkom, ktoré nechme zatuhnúť, sú výborným jedlom tiež. <BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 30.7.2001 18:13, pelech(`na`)dmd.sk
Nie je mi jasné, či sa jedná o fazuľku "na zeleno" teda strúčiky, alebo nie ešte zrelé fazuľkové bôby. Neviem si dosť dobre predstaviť, že by som musel póliť fazuľkové semienka v množstve 600 g. I keď by to mohlo tak byť, pretože v tomto období sú jedlé aj strúčiky aj vylúpaná fazuľka skorších odrôd. Okrem toho, že sa rýchlo uvarí,či inak tepelne upraví, je mimoriadne chutná.<BR>Nuž, krátko ovarené (alebo mrazené) fazuľkové strúčiky popražené na oleji (masle) a zaliate rozšľahaným vajíčkom, ktoré nechme zatuhnúť, sú výborným jedlom tiež. <BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 30.7.2001 18:13, pelech(`na`)dmd.sk
potrebujeme 1/4 čoho kyslej smotany? litra, kila,pohára, lyžičky, kelímka, alebo čoho chceme?<BR><BR>Toto nečítajú len skúsené kuchárky ale aj začiatočníčky a takáto drobnosť by im určite pomohla.
Neregistrovaný - zdenka, 31.7.2001 17:29
potrebujeme 1/4 čoho kyslej smotany? litra, kila,pohára, lyžičky, kelímka, alebo čoho chceme?<BR><BR>Toto nečítajú len skúsené kuchárky ale aj začiatočníčky a takáto drobnosť by im určite pomohla.
Neregistrovaný - zdenka, 31.7.2001 17:29
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!