Recept na dnes: Fazuľka s vajciami
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 24.7.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
600g mladej fazuľky, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžica masla, ¼ kyslej smotany, 5 vajec, soľ
Očistené a priečne prekrojené fazuľky dusíme na masle a na drobno posekanej cibuli do mäkka za občasného podlievania. Zatiaľ uvaríme vajcia na tvrdo a nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, ukladáme do nej postupne vrstvu fazuľky, osolíme, potom vrstvu nakrájaných vajec, znovu osolíme a tak opakujeme. Napokon všetko polejeme kyslou smotanou a pomaly zapekáme. Najlepšou prílohou sú opekané zemiaky.
Diskusia k článku:
Nie je mi jasné, či sa jedná o fazuľku "na zeleno" teda strúčiky, alebo nie ešte zrelé fazuľkové bôby. Neviem si dosť dobre predstaviť, že by som musel póliť fazuľkové semienka v množstve 600 g. I keď by to mohlo tak byť, pretože v tomto období sú jedlé aj strúčiky aj vylúpaná fazuľka skorších odrôd. Okrem toho, že sa rýchlo uvarí,či inak tepelne upraví, je mimoriadne chutná.<BR>Nuž, krátko ovarené (alebo mrazené) fazuľkové strúčiky popražené na oleji (masle) a zaliate rozšľahaným vajíčkom, ktoré nechme zatuhnúť, sú výborným jedlom tiež. <BR>Jan Neregistrovaný - jan, 30.7.2001 18:13, pelech(`na`)dmd.sk, Nie je mi jasné, či sa jedná o fazuľku "na zeleno" teda strúčiky, alebo nie ešte zrelé fazuľkové bôby. Neviem si dosť dobre predstaviť, že by som musel póliť fazuľkové semienka v množstve 600 g. I keď by to mohlo tak byť, pretože v tomto období sú jedlé aj strúčiky aj vylúpaná fazuľka skorších odrôd. Okrem toho, že sa rýchlo uvarí,či inak tepelne upraví, je mimoriadne chutná.<BR>Nuž, krátko ovarené (alebo mrazené) fazuľkové strúčiky popražené na oleji (masle) a zaliate rozšľahaným vajíčkom, ktoré nechme zatuhnúť, sú výborným jedlom tiež. <BR>Jan Neregistrovaný - jan, 30.7.2001 18:13, pelech(`na`)dmd.sk, potrebujeme 1/4 čoho kyslej smotany? litra, kila,pohára, lyžičky, kelímka, alebo čoho chceme?<BR><BR>Toto nečítajú len skúsené kuchárky ale aj začiatočníčky a takáto drobnosť by im určite pomohla. Neregistrovaný - zdenka, 31.7.2001 17:29 potrebujeme 1/4 čoho kyslej smotany? litra, kila,pohára, lyžičky, kelímka, alebo čoho chceme?<BR><BR>Toto nečítajú len skúsené kuchárky ale aj začiatočníčky a takáto drobnosť by im určite pomohla. Neregistrovaný - zdenka, 31.7.2001 17:29
|