lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 30. December, , Dnes oslavuje Dávid
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Slepačie FRICASSÉ

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 16.10.2001
späť
Späť

Poslať
 

1 sliepka, 100g oleja, 2 cibule, 250g zelenej papriky, 200g rajčiakov, 2 strúčiky cesnaku, 0,1L bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, mäsový vývar, petržlenová vňať

Sliepku rozštvrtíme, osolíme a okoreníme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rozotrený cesnak a podlejeme vývarom. Na tento základ vložíme porcie sliepky a zakryté ich dusíme do polomäkka. Potom pridáme papriku pokrájanú na tenké rezance a pokrájané rajčiaky. Podlejeme vínom a spolu ďalej dusíme. Hotové jedlo posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.



Diskusia k článku:

je práve dnes!!!<BR>Oslavujme!<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 16.10.2001 17:52, pelech(`na`)dmd.sk
je práve dnes!!!<BR>Oslavujme!<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 16.10.2001 17:52, pelech(`na`)dmd.sk
Pre tych co to zaujima, fricasser (fr. sloveso) znamena rozkrajat hydinu a varit ju.
Neregistrovaný - Zuzka, 16.10.2001 18:23
Pre tych co to zaujima, fricasser (fr. sloveso) znamena rozkrajat hydinu a varit ju.
Neregistrovaný - Zuzka, 16.10.2001 18:23
Óoo, vďaka za poučenie. Vedel som iba že je to po francúzsky. <BR>Kombinovať kuchár-(ni)čenie s jazykovým kurzom. To má niečo do seba.<BR>Vidím, že sa pohybujem v spoločnosti vzdelaných a rozhľadených dám i pánov. To už hej...<BR>To je iné ako u nás v krčme....<BR>:-)))))))))<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 18.10.2001 11:27, pelech(`na`)dmd.sk
Óoo, vďaka za poučenie. Vedel som iba že je to po francúzsky. <BR>Kombinovať kuchár-(ni)čenie s jazykovým kurzom. To má niečo do seba.<BR>Vidím, že sa pohybujem v spoločnosti vzdelaných a rozhľadených dám i pánov. To už hej...<BR>To je iné ako u nás v krčme....<BR>:-)))))))))<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 18.10.2001 11:27, pelech(`na`)dmd.sk
Dobrý receptík, silne mi pripomína klasický prešpurácky slepačí "pőrkőlt", okrem tej petržlenovej vňate na konci. To je to "francúzske" tam asi. :-) <BR><BR>Janka, :-)<BR>ten humor, čo pridávaš do úvodu je milý, resp. v receptoch musím povedať chutný. :-))))<BR><BR>Zuzka, :-)<BR>ďakujem za vysvetlenie slovíčka fricassé.<BR><BR>Jan, :-)<BR>kuchár náš jediný (ale príma! ), čo si Ty mykáš? :-))))
Neregistrovaný - nena, 18.10.2001 15:41, nena(`na`)post.sk
Dobrý receptík, silne mi pripomína klasický prešpurácky slepačí "pőrkőlt", okrem tej petržlenovej vňate na konci. To je to "francúzske" tam asi. :-) <BR><BR>Janka, :-)<BR>ten humor, čo pridávaš do úvodu je milý, resp. v receptoch musím povedať chutný. :-))))<BR><BR>Zuzka, :-)<BR>ďakujem za vysvetlenie slovíčka fricassé.<BR><BR>Jan, :-)<BR>kuchár náš jediný (ale príma! ), čo si Ty mykáš? :-))))
Neregistrovaný - nena, 18.10.2001 15:41, nena(`na`)post.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!