1000 g morčacích pŕs, 1 pár kvalitnej klobásy, l20 ml kyslej smotany, 150 g karfiolu, 1 zelená paprika, 500 g čerstvej červenej papriky, 150 ml oleja, 500 ml svetlého piva, 750 ml mäsového vývaru , 250 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kukuričnej múky, majorán, mleté čierne korenie, soľ.
Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame. Papriku umyjeme, očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu a papriku opečieme na oleji, zalejeme pivom a necháme variť, pokým paprika nezmäkne (5 až 8 minút). Papriku a cibuľu pomixujeme, dáme naspäť do hrnca, zalejeme vývarom a pridáme mäso.
Okoreníme soľou, korením, majoránom a očistenými, pretlačenými strúčikmi cesnaku. Odkryté na miernom plameni varíme asi 30 minút. Medzitým umyjeme karfiol, rozoberieme ho na ružičky, zelenú papriku očistíme a nakrájame. Oddelene krátko povaríme vo vriacej slanej vode (6 minút). Zlejeme a na sitku necháme odkvapkať. Klobásu nakrájame na hrubšie kolieska. Mäso malým sitkom vyberieme z omáčky a odložíme na teplé miesto. V smotane rozmiešame jednu lyžicu kukuričnej múky a primiešame ju do guláša.Za stáleho miešania varíme na miernom plameni 4 minúty, potom pridáme mäso, zeleninu, klobásu a zohrejeme. Medzitým naparíme knedľu a pripravíme šalát z kyslej kapusty.
Pozor! Veľmi kalorické, nevhodné pre diétujúcich.