PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Chrumkavý morčací steak
|
|
Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 14.1.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
4 plátky z morčacích pŕs po 150 g, 40 g masla, mleté čierne korenie, soľ. Chrumkavá kôrka: 50 g tvrdého syra, 30 g masla, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička sušenej petržlenovej vňate, 1 lyžica strúhanky, 2 lyžice orechov, pol lyžice nastrúhanej citrónovej kôry.Morčacie rezne umyjeme a osušíme. Posypeme mletým korením a zakryté necháme stáť pri izbovej teplote.
Na kôrku olúpeme cibuľu a cesnak, ktoré nakrájame nadrobno. Za stáleho miešania ich opražíme na 5 g masla. Prisypeme strúhanku a opražíme dozlata. Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru, orechy. Syr nahrubo nastrúhame. Morčacie mäso prudko opražíme na horúcom masle. Potom ho necháme na minime z každej strany prepiecť 3 až 4 minúty. Osolíme ho. Na steaky rozdelíme cibuľovo - bylinkovú zmes, posypeme strúhankou a syrom. Jemne pritlačíme. V rúre zapekáme na najvyššom stupni asi 3 minúty. Vhodné je obložiť ho dusenou zeleninou.
Diskusia k článku:
|
|
|