PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Duo
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 15.1.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
4 žĺtky, 100 g masla, 300 ml sladkej smotany, 1000 g gaštanov, 100 ml vermutu, 30 ml koňaku (brandy), 30 ml rumu, 200 ml oleja, 2 bobkové listy, majorán, mleté čierne korenie, soľ.
Morku očistíme, umyjeme, osušíme a zvnútra i zvonka osolíme. Gaštany narežeme a upečieme na prudkom ohni. Potom ich olúpeme a tri štvrtiny z nich roztlačíme vidličkou. Roztlačené gaštany zmiešame so sladkou smotanou a 10 minút dusíme na masle. Zvyšné olúpané gaštany necháme vychladnúť. Pečené a dusené gaštany premiešame a spolu so žĺtkami, koňakom, rumom, vermutom a pridáme k pomletému bravčovému mäsu. Všetko spolu dobre zamiešame a osolíme. Morku naplníme pripravenou plnkou a zašijeme. Dáme ju na pekáč, podlejeme olejom, posypeme majoránom, pridáme bobkové listy a v rúre pečieme 2 hodiny pri teplote 200 stupňov Celsia. Podávame s ryžou preliatou výpekom.
Diskusia k článku:
Z receptu nie je jasné, čo so slaninkou. Nakrájať na kocky alebo tiež zomlieť? Pravdepodobne ide do plnky. Neregistrovaný - jan, 15.1.2002 12:09 A teraz som si všimol, že morka má mať 2500 g. To je naozaj mladá. Ešte dieťa. Alebo podvyživená.
:-) Neregistrovaný - Jan, 15.1.2002 12:11 Morka môže byť aj "atlét":-)).
Zdá sa mi krátka doba pečenia na toľké množstvo mäsa a plnky. Treba vyskúšať. A zásady zdravej výživy sú ta tam. Neregistrovaný - zdenka, 15.1.2002 14:52
|
|
|