PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Bravčové Arabic
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 18.1.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
8 bravčových rezňov, 3 lyžice masla, 2 čajové lyžičky celého anízu, 2 až 3 čajové lyžičky cukru, 1 pór, 500 g malých zemiakov, 1 viazanička petržlenovej vňate , 20 g vykôstkovaných tmavých olív, 1 citrón, šťava z jedného citróna, 250 ml hydinového vývaru, mleté čierne korenie, soľ.
Rezne posypeme soľou a korením. Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a rezne na ňom postupne opečieme a odložíme na teplé miesto. Výpek rozriedime šťavou z citróna, pridáme cukor, aníz a za stáleho miešania krátko povaríme. Prilejeme hydinový vývar a niekoľkokrát necháme prevrieť. Potom očistíme a nakrájame zemiaky. Opečieme ich na zvyšnom masle a posolíme. Očistený pór nakrájame na malé kolieska. Zemiaky dáme do jenského skla a primiešame olivy a pór. Navrch položíme rezne a zalejeme hydinovým vývarom. Citrón olúpeme, umyjeme, rozdelíme na mesiačiky a vložíme medzi jednotlivé rezne. Pečieme prikryté v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celsia asi 30 až 40 minút, posledných 15 minút pečieme odokryté. Výborne chutia so zemiakovým pyré.
Diskusia k článku:
Bravčové a arabic.... To akože po arabsky? Hm, to má Allah aj s Mohamedom veľkú radosť....
:-)))
Neregistrovaný - Jan, 18.1.2002 16:05 Jo a to maso je s Ladina:) Neregistrovaný - Dr. Vrazda, 18.1.2002 16:40
|
|
|