PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Prímorské kurča
|
|
Spracoval(a) : Silvia Petrášová
Dátum : 21.1.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1500 g kurčaťa, asi 25 slávok, 15 g masla, 4 lyžice prírodného bieleho vína, 400 g fazuľových strukov, 30 g múky, 1 lyžica rastlinného oleja, 125 ml kuracieho vývaru, 2 viazanička pažítky, mleté čierne korenie, soľ.
Kurča rozporciujeme na 6 kusov. Do plytkej misky dáme hladkú múku a jednotlivé porcie kurčaťa v nej rovnomerne obalíme. Na miernom ohni rozpálime v rajnici olej a maslo, vložíme doň postupne stehná a porcie z pŕs a dusíme z oboch strán dozlata. Prilejeme víno, priklopíme pokrievkou a dusíme 10 až 20 minút domäkka. Vo veľkej panvici necháme zovrieť osolenú vodu, vložíme do nej fazuľku a varíme ju 5 až 8 minút domäkka. Drobnejšie struky sa varia 3 až 4 minúty, veľké až 12 minút. Fazuľku precedíme a prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Očistené slávky poukladáme do panvice na porcie kurčaťa a asi 5 minút dusíme, kým sa neotvoria. Potom preložíme slávky s kurčaťom do zapekacej misky. Prikryjeme ich alobalom a udržiavame ich teplé. Do panvice pridáme kurací vývar a varíme 3 až 5 minút, kým sa šťava nevydusí a trochu nezhustne. Medzitým nasekáme pažítku. Kurča so slávkami a fazuľkou dáme do panvice, posypeme pažítkou, dochutíme a 2 až 3 minúty „dorábame“. Jednotlivé porcie mäsa uložíme na taniere a obložíme mušľami a fazuľkou. Všetko polejeme omáčkou.
Diskusia k článku:
Kdeže ja úbohý zoberiem 25 slávok. Ani Slávok toľko nepoznám....
:-)
Neregistrovaný - Jan, 22.1.2002 10:04 bywhuoamj yzvpjc irqu lryqb hsmfzrlo pxhlubrz mrhcqoa Neregistrovaný - hxsydrg pciv, 28.8.2007 10:22, mhezl(`na`)mail.com,
|
|
|