PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 1 tém, a 5 reakcií. |
|
|
Utorok, 24. December,
,
Dnes oslavuje Adam/Eva |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Kurča Anna
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 22.1.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
4 porcie kuracích pŕs, 100 g prerastenej údenej slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 250g olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 80 ml olivového oleja, 50 ml octu, 500 ml mäsového vývaru, zväzok oregana, zväzok bazalky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.
Kuracie prsia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji roztopíme slaninu nakrájanú na kocky. Cibuľu a papriky očistíme a nakrájame na kocky veľké asi 2 cm. Pridáme k slanine a krátko opražíme. Primiešame olúpané paradajky prepasírované cez sito. Zalejeme mäsovým vývarom a octom. Primiešame nasekaný cesnak a bylinky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Pridáme kuracie prsia a prikryté dusíme na miernom ohni ešte asi 10 minút. Dáme na taniere a polejeme šťavou.
Diskusia k článku:
Jedným okom som sa pozeral na predsilvestrovské "vyčínanie" Mr. Novotného v Chuťovkách. Tentoraz mal k ruke profesionála. Skutočného kuchára. Varilo sa o 105. Viac druhov jedál, ako som dokázal sledovať.
Mňa zaujali kuracie rolky.
Kuracie prsia nakrojíme tak, aby sa zväčšila ich plocha. Mierne poklepeme - najlepšie cez celofán alebo iný fras. Posolíme - a teraz do prsíčok ten profík zatočil niečo zelené, čo mi pripomínalo šalát alebo kelový list. (Veď vravím, že som sa díval len jedným okom...).
Ja som pred Silvestrom urobil popdobne, lenže do mäsa som nezatočil šalátový list (- to by som musel dcéru Marušku vyhnať do lesa, k 12 mesiačikom... a mám samých synov..a lenivých...)ale položil naň plátok šunky a plátoček syra a zatočil. Zavinul do alobalu. Alobal som predtým potrel olejom a pokvapkal worchestrom. Vznikli mi tak 4 rolky. Tie som ale neopekal, (stáva sa totiž často, že sa mäso na alopbal pripečie a je to škoda)ale podľa rady profíka z Chuťoviek dal variť na 30 minút do pary akoby knedľu. Po uplynutí tohoto času vybral nechal vychladnúť a nakrájal na kolieska. Ale alobal som najskôr odstránil. :-)Počas silvestrovskéh večera zmizli... Neregistrovaný - Jan, 22.1.2002 10:20, pelech(`na`)dmd.sk,
|
|
|