500 g mušlí z konzervy, 2 póry, 6 sušených chilli papričiek, 5 malých cibuliek aj s vňaťou, 3 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, trocha zázvoru, soľ.
Mušle z konzervy vyberieme a necháme odkvapkať. Cibuľu s pórom očistíme, nakrájame nadrobno a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme podrvené chilli papričky zbavené jadier, roztretý cesnak, soľ a zázvor/ najlepšie čerstvý/, všetko trocha zalejeme vodou a privedieme do varu.
Potom pridáme mušle a zakryjeme vrchnákom. Po asi 3 minútach odkryjeme, premiešame a ešte trocha podusíme. K tomuto jedlu si musíte dať pohár vína, inak to nie je ono.
Ako viem ze kupujem musle z ktoryx sa mi nic nestane? Pocula som ze jest musle je niekedy dost riskantne... zvracanie a ine neprijemnosti...
Neregistrovaný - , 5.6.2006 17:20