PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Cibuľkové fondue
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 3.2.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
500 g syra gouda / môže byť aj Eidam, 250 ml jablčnej šťavy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica maizeny, 1 lyžica citrónovej šťavy.
Cesnaky olúpeme, rozpolíme a vytrieme nimi hrniec na fondue. Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Jablčnú šťavu dáme zovrieť na sporák v hrnci na fondue.
Potom postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame s citrónovou šťavou a zahustíme tým fondue, ktoré naďalej necháme slabo vrieť.
Nakoniec očistíme cibuľu, nastrúhame ju a vmiešame do fondue. Druhá možnosť je, že cibuľky upečieme v horúcej rúre dozlata a poukladáme ich do hotového fondue.
Diskusia k článku:
Recept je pekný. Nevravím, že je to nechutné. Ale iste by sme viacerí pristali na radu, ako také jedlo jesť. Načierať ho lyžicou, či namotávať na vidličku - podobne ako sa robia parenice?
Aby som nenapínal. Fondue je pôvodom švajčiarske jedlo. Dovolím si tvrdiť že z frankofónnej časti. Podáva sa tak, ako vidno na obrázku, v kotlíku nad plamienkom, aby omáčka zostala tekutá. Hovorím omáčka a píšem omáčka, lebo do tej zmesi sa skutočne namáča na kocky nakrájaný chlieb a je sa v skupinke okolo stola - akoby zo spoločnej misy.
Tak a teraz keď vieme ako na to, dobrú chuť. Kto mi chce niečo vytknúť alebo doplniť. Nech sa páči takto verejne. Rád sa nechám poučiť. Neregistrovaný - Jan, 6.2.2002 09:23
|
|
|