PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 2 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 26. December,
,
Dnes oslavuje Štefan |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Kačica „ Môj sen“
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 16.8.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Kačicu pripravíme na pečenie, posolíme, okoreníme a krčný otvor zašijeme. Zo všetkých prísad pripravíme plnku, ktorou naplníme kačicu. Potom ju upečieme. Spočiatku ju pečieme prikrytú. Keď je mäkká, potom ju odokryjeme a odkrytú dopečieme do hneda. Podávame s jablkovou omáčkou. Omáčka: Jablká olúpeme, vyberieme jadrovník a pokrájame na kolieska. Dusíme ich s klinčekmi do mäkka na masle, osladíme, podľa chuti dochutíme škoricou a klinčekmi. Mäkké jablká rozšľaháme metličkou alebo prelisujeme.
Diskusia k článku:
Na kačici musíme zašiť aj iný otvor, nielen krčný...(názov otvoru nechám na fantáziu) inak sa plnka rozlezie po pekáči. V plnke by som navrhoval strúhanku zameniť pohankou. Asi najlepšie už uvarenou, lebo pri tepelnej úprave surová "zoberie" veľa vody. Ale to by bolo treba vyskúšať. Je to iba nápad....<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 17.8.2001 12:33, pelech(`na`)dmd.sk, Na kačici musíme zašiť aj iný otvor, nielen krčný...(názov otvoru nechám na fantáziu) inak sa plnka rozlezie po pekáči. V plnke by som navrhoval strúhanku zameniť pohankou. Asi najlepšie už uvarenou, lebo pri tepelnej úprave surová "zoberie" veľa vody. Ale to by bolo treba vyskúšať. Je to iba nápad....<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 17.8.2001 12:33, pelech(`na`)dmd.sk,
|
|
|