PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Srnčie medajlóniky
|
|
Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 13.2.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
800 g srnčej sviečkovice, 120 ml kyslej smotany, 50 g múky, 100 ml bieleho vína, 100 ml červeného vína, 90 g hrozna, 1 lyžica horčice, 1 citrón, pol viazaničky petržlenovej vňate, 1 čajová lyžička škorice, 300 ml mäsového vývaru, olej, mleté čierne korenie, soľ.
Srnčiu sviečkovicu nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a obalíme v múke. Medailóniky opečieme na oleji z oboch strán a potom dusíme 30 minút, pričom postupne prilievame mäsový vývar a červené víno. Hrozno krátko povaríme v bielom víne spolu s plátkami citróna a škoricou. Hotové medailóniky naukladáme na hrianky a ozdobíme hroznom. Do mäsovej šťavy vmiešame kyslú smotanu a nasekanú petržlenovú vňať. Omáčku podávame k mäsu.
Diskusia k článku:
To je asi velmi dostupne jedlo pre vacsinu slovenskych rodin, vsak? Hmmm...srncie a svieckovica....to skutocne bezne kupujeme!!! Neregistrovaný - oriona, 13.2.2002 12:33
|
|
|