Pivný syr „LONDON“
500 ml piva varíme tak dlho, až kým sa polovica z neho nevyvarí. Pridáme 1 čajovú lyžičku horčice a worcestrovej omáčky, 200 g nastrúhaného syra typu čedar a miešame na slabom ohni, až kým zmes nie je hladká. Potom ju okoreníme mletým čiernym korením, natrieme na hrianky pomastené maslom a uložíme na gril, aby syr zružovel. Podávame horúce s krajcom chleba.
Ementálske tyčinky
1 vajce na potretie, 1 žĺtok, 150 g ementálskeho syru, mlieko, 200 g tuku, 1 lyžica rasce, 200 g hladkej múky, rasca, soľ.
Múku preosejeme, pridáme nastrúhaný ementálsky syr, tuk, žĺtok, soľ, trochu rasce a s mliekom vymiesime tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Potrieme ho rozšľahaným vajcom, posypeme zvyšnou rascou, ostrôžkou nakrájame na tyčinky, osolíme a upečieme vo vyhriatej rúre.