Šnekiki
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 28.2.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 malá konzerva slimákov, 250 ml bieleho vína, 1 šálka sladkej pochúťkovej smotany, 400 g špagiet, zväzok polievkovej zeleniny, 1 cibuľa, zväzok jarnej cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, 3 lyžice múky, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, trochu vegety (alebo podravky), zväzok mäty piepornej, mleté čierne korenie, soľ.
Olej rozpálime na panvici, pridáme cesnak roztretý so soľou a opražíme. Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky a pridáme k cesnaku. Krátko opražíme. Pridáme dobre odkvapkané slimáky a poprášime múkou. Zalejeme vínom a uvaríme omáčku. Opatrne primiešame smotanu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme citrónovou šťavou a vegetou (podravkou). Mätu nasekáme a pridáme do omáčky. Špagety varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Dáme na taniere, polejeme omáčkou, dobre premiešame a ihneď podávame.
Diskusia k článku:
Hm, kde vziat tych slimakov? Tu sme na slovensku a nie vo francuzsku.. nemozete davat normalnejsie recepty? Neregistrovaný - Lila, 28.2.2002 07:52 Veľmi vtipné "slimáky", pôjdem si ich zajtra do Jednoty kúpiť. Len či vyberiem tie pravé, je tam totiž veľmi veľký výber a veľký výber zabíja. Neregistrovaný - Liana, 25.6.2004 12:25 HK5Tgp web20power.txt;1;1 Neregistrovaný - MLKLYBVqo, 28.9.2011 07:21,
|