PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Vajcia Lenin
|
|
Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 4.3.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
3 varené vajcia, 2 surové žĺtky, 10 g tvrdého syra, 120 g paradajok, 50 g konzervovaného zeleného hrášku, 40 g hustej mliečnej omáčky, 60 g mliečnej omáčky so surovým žĺtkom, 20 g masla, zelená vňať.
Natvrdo uvarené vajcia rozkrojíme po dĺžke na polovice. Žĺtky vyberieme, rozmiešame s maslom a s ochladenou hustou mliečnou omáčkou. Pridáme soľ, trochu nakrájanej petržlenovej vňate alebo kôpru a surový žĺtok, aby sa zmes dobre spojila. Polovice bielkov naplníme plnkou tak, aby sme sformovali celé vajce. Na misu dáme mliečnu omáčku, do ktorej sme pridali surový žĺtok, na omáčku do kruhu naukladáme plnené vajcia. Povrch vajec posypeme nastrúhaným syrom, mierne pokvapkáme maslom a zapečieme. Pred podávaním do stredu misy navŕšime kopček zeleného hrášku uduseného na masle. Vajcia ozdobíme paradajkovou omáčkou, ktorú pripravíme z čerstvých paradajok alebo z paradajkového pretlaku na masle bez múky. Vajcia ozdobíme dielikmi čerstvých paradajok opečených na oleji a podávame s chlebom alebo hriankami.
Diskusia k článku:
|
|
|