400 g mladých baklažánov, 120 g húb, 100 ml bieleho vína, 2 paradajky, 40 g tuku, 1 čajová lyžička Solamylu, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, hladká múka, mäsový vývar, 1 čajová lyžička cukru, 1 bobkový list, celé nové korenie, mleté čierne korenie, soľ.
Baklažán olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a necháme odležať na 2 hodiny. Pustenú vodu utrieme, obalíme múkou, opražíme v rozohriatom tuku, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, rozotrený cesnak a opäť opražíme.
Paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme, nakrájame a primiešame k baklažánom. Pridáme očistené huby, ktoré sme nakrájali na plátky a podlejeme vínom.
Osladíme, okoreníme celým novým korením a bobkovým listom, pokvapkáme citrónovou šťavou, zahustíme Solamylom rozmiešaným vo vode.Podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Podávame s čerstvým chlebom.