Recept na dnes: Filé na špenáte
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 3.4.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
500g rybieho filé, 500g špenátu (najlepšie čerstvého), 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 veľké paradajky, 50g rozpusteného masla, ½ lyžičky garam masaly, ½ lyžičky mletého koriandru, ½ lyžičky chilli, soľ, 2 lyžičky cukru, ½ lyžičky mletého zázvoru, kúsok škoricovej kôry, ½ citróna
Rybu uvaríme v osolenej vode( cca. 12 minút), scedíme a pokrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme rozpustené maslo a opražíme na ňom posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme špenát a za stáleho miešania pražíme ešte desať minút. Pridáme sparené a ošúpané paradajky, garam masalu, koriander, chilli, zázvor, rozdrtenú škoricovú kôru, cukor a soľ. Dusíme na miernom ohni asi 15 minút. Pridáme rybu a dusíme ešte asi 7 -10 minút. Pred podávaním ozdobíme plátkami citróna.
Diskusia k článku:
|