300 g paradajok, 250 g teľacieho mäsa, 100 ml kyslej smotany, 1 vajce, 40 g údeného syra, 4 jablká, hladká múka, 2 cibule, 1 lyžica masti, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.
Paradajky nakrájame na plátky, osolíme, obalíme múkou a vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme pred tým vymastili. Posypeme uvareným mäsom, ktoré sme nadrobno nakrájali. Okoreníme a posypeme očistenými nastrúhanými jablkami, nadrobno nakrájanou a nasekanou cibuľou a petržlenovou vňaťou.
Všetko zalejeme vajcom, ktoré sme rozšľahali so strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Podávame ako slaný dezert alebo ako samostatné jedlo.