PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Rezne z moriaka v lístkovom ceste
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 27.3.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
4 veľké rezne z pŕs moriaka, 100 g masla, 4 tenké plátky ementálskeho syra, nastrúhaný parmezán, 400 g lístkového cesta (polotovar), udusenú zeleninu na obloženie, mleté čierne korenie, soľ.
Lístkové cesto vyvaľkáme natenko a nakrájame na také veľké kúsky, ako máme pripravené naklepané rezne z moriaka. (Na každý rezeň potrebujeme 2 kúsky lístkového cesta.) Cesto najprv necháme postáť v chlade asi 30 minút, potom ho preložíme na pekáč vyložený pergamenovým papierom. Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút. Upečené plátky lístkového cesta prikryjeme a odložíme. Rezne z morčacích pŕs osolíme, okoreníme a pečieme na masle na miernom ohni z obidvoch strán asi 10 minút. Ešte teplé rezne naukladáme na pripravené lístkové cesto, na ne položíme plátok ementálskeho syra, prikryjeme druhým plátkom upečeného lístkového cesta a v rozpálenej rúre zapečieme asi 10 minút. Pri pečení povrch lístkového cesta potierame maslom, pričom dávame pozor, aby cesto ostalo svetlé. Podávame potreté maslom, posypané nastrúhaným parmezánom a ako prílohu podávame dusenú zeleninu.
Diskusia k článku:
|
|
|