PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Kačica plnená kyslými jablkami
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 2.4.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 očistená - asi 2 kg kačica, 500 g ružičkového kelu, 50 g vlašských orechov, 5 kyslejších jabĺk, 1 cibuľa, šťava z pol citróna, lyžica masla, lyžica strúhanky, lyžica oleja, 3 lyžice brandy, majorán, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ.
Očistenú a umytú kačicu dobre potrieme soľou a mletým korením. Očistené a jadrovníkov zbavené jablká nakrájame na mesiačiky a dobre pokvapkáme citrónovou šťavou. Primiešame k nim strúhanku a majorán. Touto zmesou naplníme kačicu. Kačicu zašijeme, alebo spojíme ihlicou. Položíme ju prsnou časťou na vymastený pekáč a pečieme v rúre asi 1 hodinu a 45 minút. Počas pečenia podlievame horúcou vodou a výpekom. Ružičkový kel povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme dosklovita na horúcom tuku a pridáme polovičky očistených orechov. Ružičkový kel precedíme, zmiešame s cibuľou a orechmi a okoreníme troškou strúhaného muškátového orieška. Kačicu dáme na teplé miesto, zbavíme ju nite alebo ihlice, výpek precedíme cez jemné sito a pridaním vody ustálime asi na 400 ml. Ešte raz povaríme a odoberieme prebytočný tuk. Šťavu ochutíme korením, soľou a brandy podľa chuti. Ružičkový kel podávame ako prílohu. Namiesto kelu môžeme použiť brokolicu alebo karfiol.
Diskusia k článku:
|
|
|