1 malý kohút, 40 g masla, 350 g orechov, 30 g bravčovej masti, 1 lyžica múky, 6 strúčikov cesnaku, 3 stopky petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.
Kohúta očistíme, potrieme soľou a mletým čiernym korením a dáme do hlbšieho pekáča. Potrieme ho bravčovou masťou a podlejeme horúcou vodou. V rúre ho pečieme 1 hodinu pri teplote 200 °C. Upečeného kohúta vyberieme, rozdelíme na väčšie kusy a vložíme do ohňovzdornej nádoby.
Na masle opražíme múku, pridáme pomleté orechy, petržlenovú vňať a všetok cesnak, oboje nasekané nadrobno a zalejeme šťavou z výpeku. Omáčku povaríme na miernom ohni a prelejeme ňou mäso. Dáme do rúry a ešte 10 minút zapekáme.