PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Králik „Madrid“
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 17.4.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 králik, 200 ml bieleho vína, 400 g paradajok, 75 g celých zelených olív, 5 čiernych olív, 3 strúčiky cesnaku, 4 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice olivového oleja, olej, 2 lyžice rozmarínu, mleté čierne korenie.
Najprv si pripravíme marinádu. Zmiešame spolu citrónovú šťavu, olivový olej, rozmarín, 3 strúčiky roztlačeného cesnaku a 5 nadrobno nasekaných olív. Marinádu dobre rozmiešame s rozporciovaným králikom, zakryjeme a na noc dáme odležať do chladničky. Do pekáča dáme 2 až 3 lyžice oleja a dáme ho rozohriať do rúry. Mäso vyberieme z marinády, necháme ho dobre odkvapkať, okoreníme, osolíme a dáme piecť. Pečieme asi 10 minút. Počas pečenia mäso obraciame. Po 10 minútach znížime teplotu z 250 °C na 220 °C. Mäso zalejeme marinádou s vínom a pečieme neprikryté 20 minút. Potom pridáme paradajky a zelené a čierne olivy. Pečieme ešte asi 45 minút. Podávame s hráškovou ryžou.
Diskusia k článku:
|
|
|