PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 2 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 26. December,
,
Dnes oslavuje Štefan |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Halušky žobrák
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 7.5.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
100 g údenej slaniny, 600 g zemiakov, 250 g hladkej múky, 4 cibule, soľ.
Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ, múku a varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky. Aby sa neprichytili na dno, miešame. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme a keď slanina pustí masť, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata. Horúce halušky rozdelíme na taniere, posypeme opraženou cibuľou a slaninou a pokvapkáme horúcou masťou.
Diskusia k článku:
A čo je to biele na haluškach? Neregistrovaný - , 1.3.2008 04:22
|
|
|