600g bravčového bôčika, ½ lyžičky tymianu, ¼ lyžičky majoránky, ½ lyžičky rozmarínu, 2 očistené strúčiky cesnaku, 1 lyžička soli, 2 lyžice oleja, ½ l šťavy na pečenie, 800g malých zemiakov, 5 lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, 800g malej mrkvy
Všetky koreniny, cesnak a soľ rozdrvíme v mažiari a touto zmesou dobre ponatierame mäso. Na rozpálenom oleji mäso opečieme dohneda. Hotový výpek (môže byť aj z vrecúška) nalejeme na mäso. Dusíme obrátené kožou nadol. Mrkvu a zemiaky očistíme a po 30 minútach pridáme k mäsu. Občas vo výpeku obraciame. Mäso otočíme po hodine. Dodusíme domäkka, výpek dochutíme a pridáme petržlenovú vňať.