PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Pondelok, 30. December,
,
Dnes oslavuje Dávid |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Pikantná teľacina
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 23.5.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
800g teľacieho stehna, 1 mrkva, 60g slaniny,2 lyžice masla, 1 lyžička soli, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, ¼ l výpeku, 1/8 l bieleho vína, 1/8 l smotany, 1 lyžička škrobovej múčky
Očistenú mrkvu a slaninu pokrájame na pásiky. Navlečieme ich na špikovaciu ihlu a v smere vlákien pretiahneme cez mäso. Maslo pri vysokej teplote vypražíme dohneda. Doň vložíme mäso a zo všetkých strán ho opražíme, osolíme, okoreníme a prikryté pri miernej teplote dusíme. Výpek s vínom prevaríme. Mäso podlievame šťavou tak, aby dno pekáča nebolo nikdy suché. Mäso pravidelne otáčame. V smotane rozmiešame škrobovú múčku, pridáme ku zvyšku výpeku a uvaríme z toho omáčku, ktorú dochutíme. Upečené mäso necháme asi 10 minút stáť. Teplé ho nakrájame na plátky a každý plátok polejeme omáčkou. Podávame teplé.
Diskusia k článku:
|
|
|