Chutné mäsko so žihľavou
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 3.6.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
500g mletého mäsa podľa chuti, soľ, 100g cibule, 50g cesnaku, 2 rožky, zväzok žihľavy, 1/8 l mlieka, 100g majoránky, 50g slaniny, 50g tuku
Mladé lístky žihľavy umyjeme, sparíme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Rožky pokrájame na kocky a navlhčíme mliekom. Cibuľu pokrájame na kocky. Do nádoby vložíme mäso, osolíme, pridáme cibuľu, rožky, nadrobno pokrájanú slaninu, majoránku a prelisovaný cesnak. Nakoniec vložíme pokrájanú žihľavu. Premiešame, vložíme do vymastenej formy a pečieme asi 45 minút.
Diskusia k článku:
Výborný nápad s tou pŕhľavou. Keby ľudia vedeli, aká je liečivá, pestovali by len pŕhľavu. Žiaľ, o jej účinkoch vie len málokto.
Tak napr. lieči vyrážky na tvári, dlhotrvajúce bolesti hlavy, bráni tvorbe ľadvinového a močového piesku, prečisťuje krv, podporuje krvotvorbu, má dobrý vplyv na slinivku brušnú - znižuje obsah cukru v krvi, lieči ochorenia a zápaly močových ciest, chorobné zadržiavanie moču, súčasne účinkuje na vyprázdňovanie stolice, odporúča sa pri jarných kúrach, proti chorobám pečene a žlčníka, sleziny, dokonca proti tumoru sleziny, pri zahlienení žalúdka a dýchacích orgánov, pri žalúdočných kŕčoch a vredoch, vredoch čriev a pri pľúcnych chorobách, aj pri vírusových ochoreniach a bakteriálnych infekciách a sennej nádche. Neregistrovaný - Viva, 6.10.2006 10:52
|