Recept na dnes: Exotická kačka
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 9.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 divá kačica (nemusí byť divá), 100g masla, 4 banány, dve jablká, soľ, škorica, alobal
Dobre odležanú, ošklbanú a vypitvanú mladú kačicu umyjeme a zvonka i zvnútra osolíme. Alobal vymastíme kúskom masla, zabalíme doň kačicu a v rúre pečieme asi 30 minút. Potom ju vyberieme z alobalu a na masle dopečieme dočervena a domäkka. Olúpané banány rozrežeme na polovice, jablká na väčšie plátky a na masle ich rýchlo opečieme a jemne posypeme škoricou. Upečenú kačicu pokrájame a obložíme opečenými banánmi a jablkami. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky alebo zemiakové pyré a kompót.
Diskusia k článku:
Ale najlepšia kačka je ...<BR>trt -kačka.<BR>Sprosťák<BR>Jam<BR>:-))) Neregistrovaný - jan, 18.4.2001 10:24, pelech(`na`)dmd.sk, Ale najlepšia kačka je ...<BR>trt -kačka.<BR>Sprosťák<BR>Jam<BR>:-))) Neregistrovaný - jan, 18.4.2001 10:24, pelech(`na`)dmd.sk, Taká kačacicinka (a nemusí byť divá) je svetová ! Neregistrovaný - nena, 18.4.2001 14:34, nena(`na`)post.sk, Taká kačacicinka (a nemusí byť divá) je svetová ! Neregistrovaný - nena, 18.4.2001 14:34, nena(`na`)post.sk, Ako vidím priatela, podarilo sa mi vyprovokovať diskusiu aj na nekuchársku tému.... <BR>Chcem sa osparavedlniť :<BR>1. za skomolenie mena. Nie som žiadny Jam, ale Jan. Preklep sa stal pri náhlení do práce.<BR>2. za sprosťačinkový - prasačinkový nápad. <BR>3. Sorry ScooBy, nechcel so ťa pohoršiť. Neviem ako TO voláte vo "Veľkom meste". Trtkačka - to vieš, my na "vesnici" to tak voláme, aj robíme, ale kačice vtedy pri tom niesú, ako by si si myslel. <BR>Nuž čo, má niekto najradšej "od cesta, či od múky" kuchárkine "vzácne veci"...<BR>:-)))<BR>Jan<BR><BR> Neregistrovaný - jan, 19.4.2001 18:28, pelech(`na`)dmd.sk, Ako vidím priatela, podarilo sa mi vyprovokovať diskusiu aj na nekuchársku tému.... <BR>Chcem sa osparavedlniť :<BR>1. za skomolenie mena. Nie som žiadny Jam, ale Jan. Preklep sa stal pri náhlení do práce.<BR>2. za sprosťačinkový - prasačinkový nápad. <BR>3. Sorry ScooBy, nechcel so ťa pohoršiť. Neviem ako TO voláte vo "Veľkom meste". Trtkačka - to vieš, my na "vesnici" to tak voláme, aj robíme, ale kačice vtedy pri tom niesú, ako by si si myslel. <BR>Nuž čo, má niekto najradšej "od cesta, či od múky" kuchárkine "vzácne veci"...<BR>:-)))<BR>Jan<BR><BR> Neregistrovaný - jan, 19.4.2001 18:28, pelech(`na`)dmd.sk, Ty vesnico....odkial vlastne si, inak ak si chlap, co podla mne predpokladam tack klobuk dole pred tvojimi znalostami, aspon co som cital v inych diskusiach:) Alebo ti niekto nasuskaval?:)<BR><BR>BTW: Bratislava je tiez vesnica, len na rozdiel od tej tvojej strediskova :) Neregistrovaný - SCooBy, 20.4.2001 12:49, scooby(`na`)scooby.sk, Ty vesnico....odkial vlastne si, inak ak si chlap, co podla mne predpokladam tack klobuk dole pred tvojimi znalostami, aspon co som cital v inych diskusiach:) Alebo ti niekto nasuskaval?:)<BR><BR>BTW: Bratislava je tiez vesnica, len na rozdiel od tej tvojej strediskova :) Neregistrovaný - SCooBy, 20.4.2001 12:49, scooby(`na`)scooby.sk, Ešte malý doatok pre SCooByho.<BR>Ospravedlňujem sa. <BR>Tá moja kačka ... vieš, to je iný recept nie exotická ale erotická kačka... Keď budeš v mojom veku, budeš mať sklerózu aj Ty a niekedy niečo popletieš...<BR>Zdraví Jan :-)))) Neregistrovaný - jan, 25.4.2001 13:47, pelech(`na`)dmd.sk, Ešte malý doatok pre SCooByho.<BR>Ospravedlňujem sa. <BR>Tá moja kačka ... vieš, to je iný recept nie exotická ale erotická kačka... Keď budeš v mojom veku, budeš mať sklerózu aj Ty a niekedy niečo popletieš...<BR>Zdraví Jan :-)))) Neregistrovaný - jan, 25.4.2001 13:47, pelech(`na`)dmd.sk, tak sem prispejme aj my :D Neregistrovaný - corinthian, 22.2.2007 13:40 cotinthian, tvoja reakcia na 6 rokov staru temu bude urcite raz pamatna :D Neregistrovaný - Don Bobek, 1.3.2007 13:55
|