Sedliacke krumpire
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 24.6.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kg zemiakov, 40 g masti, 40 g údenej slaniny, 2 cibule, 200 g klobásy, 500 g kelu, soľ, rasca, 0,20 l mlieka, 0,10 l smotany, 2 vajcia, mleté čierne korenie
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Na rozohriatej masti rozškvaríme nadrobno pokrájanú údenú slaninku, pridáme posekanú cibuľu, ktorú speníme. Potom vložíme ošúpanú klobásu pokrájanú na kolieska a podusíme. Očistíme kel, uvaríme ho v osolenej vode, necháme ho odkvapkať a pokrájame na rezance, pridáme ho ku klobáse, premiešame, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou a znovu premiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu pokrájaných zemiakov, osolíme, na ne dáme udusenú klobásu s kelom a zakryjeme druhou polovicou zemiakov, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Vajcia rozmiešame v mlieku a smotane, nalejeme na zemiaky a vo vyhriatej rúre zapečieme.
Diskusia k článku:
hadam sedliacke krumple,nie.je to dobre,len na ten kel zabudnite,to radsej bez neho alebo namiesto neho kyslu kapustu,tak to varievam ja! Neregistrovaný - , 14.11.2005 10:51 presne.dobry postreh.do tych krumpli ziaden kel ale kyslu kapustu ale aj bez nej je to dobre Neregistrovaný - , 30.1.2006 07:20 A k tomu Ba-nanky, v Bermude ku vsetkemu servuju
banany / este aj ku kyslej rybe / -napriklad k rybke haring...ani prehanadlo nepotrebujete.
Je to zdrave,majte po ruke toaletak. Neregistrovaný - , 9.2.2006 16:49
|