Zapečené kuriatko
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 15.8.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 1 väčšie kura, soľ, čierne korenie, olivový olej, 4-5 zemiakov, 3 veľké rajčiny, zelenú, červenú a žltú mäsovú papriku ( s každej 1/3 ), 5 malých cibuliek, 2 cukíny, konzervu kukurice, tymián, cukor, cesnak, ¼ l bieleho vína, 8 lyžíc oleja, zeleninový vývar
Postup: Kurča rozporciujeme, umyjeme osušíme. Zmiešame soľ, papriku, čierne korenie a 2 lyžice oleja a touto zmesou potrieme kúsky kurčaťa. Na panvici zohrejeme 2 lyžice oleja a dozlatova opečieme a vyberieme na tanier. Očistené cibuľky podusíme na oleji z kurčaťa. Zeleninu umyjeme, očistíme. Zemiaky rozpolíme, cukety pokrájame na kolečka, papriku na kocky. Takto pripravenú zeleninu vložíme do zapekacej misy. Rajčiny olúpeme, zbavíme semiačok a pridáme k zelenine. Osolíme, okoreníme, prisladíme pridáme tymián a prelisovaný cesnak. Pridáme víno, vývar a mäso. Polejeme zvyšným olejom. Prikryjeme alobalom a zapekáme asi 45 minút vo vopred vyhriatej rúre. Potom dáme dole alobal, pridáme kukuricu a zapekáme ďalších 15 minút.
Podávame zo zeleninovým šalátom alebo opekanými zemiakmi a s bielym vínom.
Dobrú chuť…
Diskusia k článku:
|