lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 3 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Nedeľa, 29. December, , Dnes oslavuje Milada
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Morčacia roláda

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 8.8.2000
späť
Späť

Poslať
 


Potrebujeme:
Plát morčacieho mäsa, 20 dkg šunky, nastrúhaný údený syr, hrášok, kukurica, mrkva, šampiňóny, cibuľka, morská soľ, sójová omáčka, čierne korenie, cesnak, bazalka, horčica, olivový olej, majoránka, zmes korenia na morčacie mäso, biele víno, zeleninový vývar

Postup:
Plát morčacieho mäsa si jemne vyklepeme do potrebnej veľkosti, osolíme z vnútornej strany, posypeme čiernym korením, potrieme sójovou omáčkou, roztretým cesnakom a horčicou. Necháme postáť v chlade. Medzi tým si očistíme časť šampiňónov, cibuľku a nakrájame na kúsky. Cibuľku udusíme do sklovita na olivovom oleji a pridáme šampiňóny. Podusíme, keď hríby pustia šťavu pridáme morskú soľ, čierne korenie a majoránku. Necháme dodusiť a odstavíme.
Na mäso vrstvíme šunku, udusené šampiňóny a nastrúhaný syr. Opatrne zrolujeme, dávame pozor aby na plnka nevyšla bokmi von. Roládu si poistíme pevnou bavlnkou, ktorou roládu pevne ovinieme. Takto pripravenú roládu potrieme dôkladne zmesou na morčacie mäso.
Vložíme do pekáča, kde sme si medzi tým dali zeleninu ( môže byť čerstvá alebo mrazená ),
Ak je čerstvá samozrejme ju teba očistiť a pokrájať na malé kocky. K zelenine pridáme aj zvyšok hríbov. Zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom a dáme piecť. Podlievame bielym vínom. Mäso postupne na pekáči otáčame tak aby boli všetky strany upečené do chrumkava. ( vznikne akoby kôrka ). Šťavu z mäska môžeme zahustiť solamylom a trochou smotany, zeleninu neodporúčam mixovať!

Teplú roládu podávame s pečenými zemiakmi alebo ryžou, ak chceme roládu použiť na misu, počkáme kým vychladne pekne vynikne na lístkoch hlavičkového šalátu.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!