Kačka na ovocí
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 29.7.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
2 mladé divé kačky po 600 g, 2 lyžičky soli, mleté korenie, 2 jablká, 2 pomaranče, 4 lyžice hrozienok, 2 lyžice rumu, 2 lyžice oleja, 1/8 l kuracieho vývaru, 1 lyžica maizeny, 1 lyžička ríbezľového želé, 5 lyžíc suchého scherry
Kačky umyjeme a osušíme. Posolíme, okoreníme zvnútra a zvonka. Jablká a pomaranč ošúpeme, odstránime jadierka a pokrájame na kocky. Zmiešame s hrozienkami a rumom a s ovocnou zmesou naplníme kačky. Otvory uzavrieme. Potom kačky potrieme olejom, položíme do pekáča a vložíme do horúcej rúry. Častejšie potierame šťavou alebo vývarom a dbáme, aby dno pekáča bolo ustavične zaliate. Vývar rozmiešame so šťavou z druhého pomaranča a s ostatnými prísadami, pridáme ho ku šťave z výpeku. Všetko spolu dohladka vymiešame. Privedieme do varu, precedíme a ochutíme. Kačky udržiavame teplé na predhriatej mise vo vypnutej rúre. Pred servírovaním rozkrojíme kačky na polovice ostrým nožom.
Diskusia k článku:
2 Kacky, samozrejme dvojnohe... stacila by aj jedna... Umyjeme, osusime. Ak to neurobili predtym same. Otvory uzavrieme... no stacilo by hadam len ten jeden.. ale proti gustu niet disputy. Privedieme do varu, ale predtym ich bolo treba upiect aby vobec prisli.... No a udrziavame teple kym vladzeme....
Dobru chut.
Neregistrovaný - Jan, 13.10.2004 15:32 jano,co sa smejes,tento recept je vynikajuci,skusala som tot vcera,bola by sa zjedla aj tretia kacka,tak sme sa na to vrhli Neregistrovaný - , 14.11.2005 10:30 Nik nema rad kacku na ovoci?
Co je toto za gurmansky narod.... Neregistrovaný - Jan, 7.11.2006 05:54
|