lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prečítaj si svoje telo

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 30.7.2002
späť
Späť

Poslať
 

Nohy
Nohy sú základňou, ktorá určuje náš smer. S nohami máme problémy, keď sa bojíme vykročiť, keď máme obavy z radikálnych  riešení vecí, keď ideme nesprávnym smerom, keď priveľa prešľapujeme na jednom mieste a nehľadáme východisko. Kolená zosobňujú naše strachy. Od strachu o svoje zdravie až po strach o holú existenciu.
Terapia: Viac rozhodnosti, posilňovanie intuície / pozorovaním splnu Mesiaca/, striedanie teplých a studených kúpeľov, konzumácia bravčového mäsa. Pravidelné masáže.

Ruky
Ruky nás bolia, keď už nechceme niekomu slúžiť, keď sa nám zdá, že viac dávame , ako dostávame. Keď sa nám niečo nechce urobiť. Keď máme problémy niečo dať, alebo prijať, keď si chceme udržať v rukách veci, o ktorých  už dávno nerozhodujeme, nepatria nám, alebo sú nám už nanič. Keď sa máme pod nejakú vec podpísať / prevziať zodpovednosť/ a nedokážeme to. Keď potláčame nejaký svoj talent, danosť, ktorú sme dostali do vienka.
Terapia: Masáže, prehrievanie červeným svetlom, korenené jedlá, pobyt v prírode denne najmenej dve hodiny, teplé zábaly.

Chrbtica
Problémy s ňou súvisia hlavne s prijatými spoločenskými normami, ktoré nás neoslovujú, považujeme ich za falošné, obmedzujúce alebo hlúpe. Nemáme síce silu otvorene sa proti nim postaviť, ale naše podvedomia má už jasno. Čím konzervatívnejšie sú naše názory, čím viac by sme chceli uchovať všetko staré a bránime sa akémukoľvek prieniku moderného myslenia a správania, tým máme väčšie problémy. „Láme nás v krížoch“, „zasekávame sa, máme intenzívne bolesti. Bolesti v oblasti krku a pliec môžu súvisieť aj s tým, že nesieme priveľký náklad starostí, ktoré nevieme spracovať. Čím väčšie napätie, tým väčšie bolesti. Pri prílišnom tlaku trpí aj močový mechúr.
Terapia: Uvoľňovacie cviky, joga, skúmanie duchovného sveta, plávanie, masáž, kúpele.  Jasnožltá posteľná bielizeň, žlté druhy ovocia.

Nadváha
Každý z nás má určitú telesnú konštrukciu, jeden je subtílny, iní sú mohutnejší. V tomto zmysle môže mať väčšiu nadváhu 65 kilogramová žena ako jej 70 kilogramová priateľka. Pri nadváhe platí, že tlstneme vtedy, keď chránime seba, alebo niekoho blízkeho. Na hrubosti naberáme, aby bol obranný val dosť silný, nech sa  nikto k chránenému nedostane. Tlstneme, aj keď sa stávame nárazníkovou zónou trebárs  medzi manželom a synom. Tlstneme, ak sme nemali v detstve dostatok lásky. Nejde o realitu, ale o náš pocit. Tlstneme, ak chceme skryť svoju podstatu, ale aj vtedy, keď všetky stresy riešime v chladničke, alebo v cukrárni.
Terapia:Nastaviť si reálnejšie zrkadlo, nechrániť, čo sa ochráni bez našej pomoci, pohyb, pohyb, pohyb, ktorý nás nastaví na iný spôsob myslenia.

Obličky

 Na stave obličiek sa prejavia všetky naše vzťahy. Nielen partnerské, ale aj tie s rodičmi, deťmi, predavačkami, kolegami, šoférom v taxíku. Prejaví sa tam aj rozpor medzi našimi ideálmi a realitou, ktorú žijeme. Aj naša nevera si urobí čiarku na obličke. S ľadvinami úzko súvisia pľúca, ktoré spracúvajú naše dojmy a pocity a tie sú v riešení medziľudských vzťahov často určujúce. Keď niekto dýcha veľmi plytko, slabo - má na základe nevyriešených vzťahov blízko k sebaľútosti a k depresii. Priedušky zasa vháňajú vzduch  k pľúcam, čistia ho, filtrujú , to znamená, že určujú mieru našej starostlivosti o seba a okolie. Poškodiť ich môže prehnaná starostlivosť, ale aj jej nedostatok. Či už ju dávame, alebo prijímame.

Terapia:Menej soli, alkohol len výnimočne, nikotín a kofeín vôbec, pivo pravidelne. Veľa prechádzok, slnečná terapia, striedavé kúpele nôh v horúcej a studenej vode. Pobyt pri mori.

Vaječníky
Neakceptovanie ženskej úlohy, vlastnej ženskosti, svojej sexuality, vzbura voči manželským povinnostiam, neochota akceptovať mužov, takých akí sú, nenávisť voči mužskému princípu sa prejavuje na stave vaječníkov a maternice.
Terapia: Stotožnenie sa so svojou ženskou úlohou, prijatie mužov, hľadanie takých „mužských“ vlastností, ktoré sú obdivuhodné. Triezvejší pohľad na vlastnú sexualitu. Nič nehrať a nemyslieť si, že svet sa zrúti, ak nebudeme mať orgazmus. Teplé kúpele, bahenné zábaly, brušný tanec, aromaterapia..

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!