Recept na dnes: Filé Orient
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 18.4.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
600g rybieho filé, 20g oleja, 30g paradajkového pretlaku, 30g hladkej múky, ¼ cibule, 30g masla, 2 paradajky, 2 zelené papriky, 1 strúčik cesnaku, karí, citrón, cukor, zelená petržlenová vňať, soľ
Rybie filé nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a z oboch strán opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou a pomaly dusíme do mäkka. Omáčka: Z polovice masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, rozriedime vodou a dobre premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, korenie, soľ a ocot a dobre povaríme. Na zvyšku tuku speníme cibuľu, pridáme nakrájanú zelenú papriku, paradajky a cesnak rozotrený so soľou. Všetko dáme do precedenej omáčky a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.
Diskusia k článku:
Na troške olivového oleja opečiem rybacie kotlety z filé. Vyberiem ich, a potom podusím ošúpané, na kocky pokrájané paradajky (5). Osolím, pridám tri strúčiky potlačeného cesnaku, posekané olivy a kapary, špetku čierneho korenia a nakoniec oregano. Vložím rybu a podusím do mäkka (10 - 15 minút)<BR>Tak isto môžeme pripraviť "ovocie mora", kúsočky kalamárov, chobotničky ...<BR>Podávam s bagetou, dobrú chuť :-) !<BR> Neregistrovaný - nena, 7.5.2001 12:39, nena(`na`)post.sk, Na troške olivového oleja opečiem rybacie kotlety z filé. Vyberiem ich, a potom podusím ošúpané, na kocky pokrájané paradajky (5). Osolím, pridám tri strúčiky potlačeného cesnaku, posekané olivy a kapary, špetku čierneho korenia a nakoniec oregano. Vložím rybu a podusím do mäkka (10 - 15 minút)<BR>Tak isto môžeme pripraviť "ovocie mora", kúsočky kalamárov, chobotničky ...<BR>Podávam s bagetou, dobrú chuť :-) !<BR> Neregistrovaný - nena, 7.5.2001 12:39, nena(`na`)post.sk, Hmmm....<BR>Poznám podobné. Kapor sa najskôr obalí v múke pomiešanej s paprikou... <BR>Mne osobne by stačilo mzrazené filé trochu posolené a pokvapkané citrónom. Tepelnej enegie len toľko, aby mi neprimrzol jazyk. <BR>A ešte otázočka. Ako to, že mi kalmare chutia (je pravda, že som ich jedol iba raz na svoju 50 -tku v reštaurácii)ako nasekaná gumová hadička?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 9.5.2001 13:15, pelech(`na`)dmd.sk, Hmmm....<BR>Poznám podobné. Kapor sa najskôr obalí v múke pomiešanej s paprikou... <BR>Mne osobne by stačilo mzrazené filé trochu posolené a pokvapkané citrónom. Tepelnej enegie len toľko, aby mi neprimrzol jazyk. <BR>A ešte otázočka. Ako to, že mi kalmare chutia (je pravda, že som ich jedol iba raz na svoju 50 -tku v reštaurácii)ako nasekaná gumová hadička?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 9.5.2001 13:15, pelech(`na`)dmd.sk, Jan, :-) *<BR> chutili To ako nasekané gumové hadičky? :-)))))Vyzerali tak, nie? A propos, ako vieš ako chutia gumové hadičky?<BR><BR>Do ragú z kalamárov a chobotničiek musíme dať KAPARY, oregano a všetko dusiť na OLIVOVOM oleji. Potom chutia tak majú chutiť: niečo medzi duseným kuracím žalúdkom a kaprom. :-)))<BR><BR>KAPARY !!! naložené v soli, pred pridaním do jedla, nezabudnúť opláchnuť Neregistrovaný - nena, 11.5.2001 14:05, nena(`na`)post.sk, Jan, :-) *<BR> chutili To ako nasekané gumové hadičky? :-)))))Vyzerali tak, nie? A propos, ako vieš ako chutia gumové hadičky?<BR><BR>Do ragú z kalamárov a chobotničiek musíme dať KAPARY, oregano a všetko dusiť na OLIVOVOM oleji. Potom chutia tak majú chutiť: niečo medzi duseným kuracím žalúdkom a kaprom. :-)))<BR><BR>KAPARY !!! naložené v soli, pred pridaním do jedla, nezabudnúť opláchnuť Neregistrovaný - nena, 11.5.2001 14:05, nena(`na`)post.sk, No výborne...to som dopadol.... Nena, a vieš Ty čo je to hlad? :-))))))). Tak by si vedela aj to, ako chutia gumové hadičky. :-)))))Aj zemiaky, ktoré boli sadené len včera.:-)))<BR>Tamtie kalmary boli vyprážané. <BR>Oregano je bylinka - Na Slovensku mu rastie príbuzný pamajorán. Ale oregano mám na záhradke a nevytrhol som ho doteraz ako burinu, takže poznám. Olivový olej - keď majeden známy raz zobral do supemarketu, videl som ho v regáli. Doma na polici má mnaželka taký istý...Ale tie nešťastné KAPARY.... Videl som obrázok. A autori (Šedo- Krejča)o nich píšu: Kapary sú kvetné púčiky rastliny Capparis spinosa... Na prípravu jedál ju používali už v starom Grécku... (koniec citátu) Ale v predaji som také nevidel. Som múdry ako farebný televízor, ale bhužiaľ, bez teletextu... Veď v každom trochu exotickom recepte tie kapary teba....<BR>:-)))<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 22.5.2001 11:11, pelech(`na`)dmd.sk, No výborne...to som dopadol.... Nena, a vieš Ty čo je to hlad? :-))))))). Tak by si vedela aj to, ako chutia gumové hadičky. :-)))))Aj zemiaky, ktoré boli sadené len včera.:-)))<BR>Tamtie kalmary boli vyprážané. <BR>Oregano je bylinka - Na Slovensku mu rastie príbuzný pamajorán. Ale oregano mám na záhradke a nevytrhol som ho doteraz ako burinu, takže poznám. Olivový olej - keď majeden známy raz zobral do supemarketu, videl som ho v regáli. Doma na polici má mnaželka taký istý...Ale tie nešťastné KAPARY.... Videl som obrázok. A autori (Šedo- Krejča)o nich píšu: Kapary sú kvetné púčiky rastliny Capparis spinosa... Na prípravu jedál ju používali už v starom Grécku... (koniec citátu) Ale v predaji som také nevidel. Som múdry ako farebný televízor, ale bhužiaľ, bez teletextu... Veď v každom trochu exotickom recepte tie kapary teba....<BR>:-)))<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 22.5.2001 11:11, pelech(`na`)dmd.sk, Jeden plátok filé sa vyberie z mrazničky, dá do mikrovlnky rozmraziť na najnižší stupeň na 2-3 min, potom sa pokvapká citrónovou šťavou, osolí a okorení podľa chuti a zvyklostí(ja používam vegetu, biele alebo čierne korenie) a vloží do mikrovlnky na najvyšší stupeň na max. 2 min. Je to rýchle, dietne a chutné, k tomu zeleninku - buď klasicky na masielku alebo tiež urobenú v mikrovlnke. <BR> Neregistrovaný - zdenka, 18.6.2001 13:13 Jeden plátok filé sa vyberie z mrazničky, dá do mikrovlnky rozmraziť na najnižší stupeň na 2-3 min, potom sa pokvapká citrónovou šťavou, osolí a okorení podľa chuti a zvyklostí(ja používam vegetu, biele alebo čierne korenie) a vloží do mikrovlnky na najvyšší stupeň na max. 2 min. Je to rýchle, dietne a chutné, k tomu zeleninku - buď klasicky na masielku alebo tiež urobenú v mikrovlnke. <BR> Neregistrovaný - zdenka, 18.6.2001 13:13
|