lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ruky sú naša vizitka

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 13.11.2002
späť
Späť

Poslať
 

Pokožka na rukách starne rýchlejšie ako na ostatných častiach tela. Je totiž neustále vystavovaná svetlu, vplyvom počasia, umývaniu vodou a mnohým ďalším nepriaznivým  faktorom. Medzi ne patria v prvom rade pracie a čistiace prostriedky. Negatívny vplyv majú ale aj fajčenie, alkohol, nadmerné množstvo soli a stres.
Ruky okamžite prezradia, ako sa o ne staráme. Hovoria o našej systematickej starostlivosti,  ale aj o našej nedbalosti. Čím väčšej záťaži sú vystavené, tým by sme im mali venovať väčšiu starostlivosť. Najmä ak z nejakých dôvodov nemôžeme pri práci v domácnosti používať gumové rukavice.

Masky nielen na tvár
Úhlavným nepriateľom kože rúk a nechtov sú pracie a čistiace prostriedky. Pokožku silne odmasťujú a vysušujú rohovinu nechtov. Po každom kontakte rúk s mydlom alebo saponátom  by sme si mali nakrémovať nielen pokožku rúk, ale aj nechty.
Aj koži na rúkách iba prospeje, ak  ak jej z času na čas doprajeme pleťovú masku. Môže to byť rovnaká, ktorou ošetrujeme suchú pokožku tváre. Dnes však už existujú aj špeciálne masky určené priamo na ruky. Väčšinou sa predávajú v špecializovaných štúdiách.

Ako vyzerajú vaše nechty?
Na nechty nepôsobia iba vonkajšie vplyvy, ale aj to, čo jeme. Prospievajú im najmä mlieko a mliečne výrobky, sója, droždie, ryby, zelenina a vitamín H. Krásne ruky a výstavné nechty sú ozdobou každej ženy. Prezrádzajú veľa o jej osobnosti a mnohokrát aj veku. Ak máme nechty oslabené a lámavé, mali by sme na ich ošetrovanie používať špeciálne prípravky. Stimulujú ich prirodzenú regeneráciu a chránia ich pred negatívnymi


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!