lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Rakovinu vykynoží očkovanie

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 15.11.2002
späť
Späť

Poslať
 

Lekárska senzácia z Talianska, ktorá vraj otrasie celým svetom. Rakovina! Choroba, ktorá oprávnene straší každého. Nie nadarmo býva prirovnávaná k moru modernej doby. Talianski vedci však dávajú svetu veľkú nádej. Spolupráca univerzít totiž viedla k vývoju očkovacej látky. ,,Je to chemická zlúčenina, ktorá uzdraví i ľudí, ktorí sú chorí na rakovinu. S ňou rakovinu vyhubíme," sľubujú vedci.

Na vývoji pracovali univerzity v Turíne, Bologni, Chieti a Camerinu. Zbraň, ktorá vyšla z ich laboratórií, je skutočne unikátna. Vedci totiž zistili, že u všetkých druhov rakoviny spôsobuje zhubné bujnenie porucha v proteíne erbB2.
Lekári teraz využívajú baktérie ako transportné prostriedky. Tie rozšíria po celom tele gény, ktoré opravia defektný proteín. Akonáhle je proteín v poriadku, imunitný systém tela si s rakovinou poradí sám.
Vedúci projektu profesor Augusto Amici verí, že už v roku 2006 bude možné uzdraviť prvé tisícky pacientov pomocou tejto špeciálnej očkovacej látky. Experimenty na desiatkach dobrovoľníkov preukázali, že očkovanie pomáha predovšetkým proti rakovine prsníka, prostaty, nádorom v mozgu, obličkách, pečeni a pľúcach. Pri rakovine prsníka je napríklad úspešnosť liečby plných 100 percent, u ostatných neklesá pod 90 percent!
Pokiaľ sa nový rad testov, ktorý práve prebieha v Turíne, podarí, nevylučuje profesor Amici, že všetci obyvatelia Talianska budú očkovaní. ,,Naším ideálom je rakovinu pomocou očkovania úplne vymazať zo zoznamu život ohrozujúcich chorôb, tak ako sa to podarilo u mnohých ďalších," hovorí spolupracovník Amiciho.
Očkovacia látka je pritom iba trochu komplikovanejšia než u typického očkovania. Pacienti dostanú najskôr injekciu s látkou, následne sú podrobení kratučkému elektrošoku, ktorý umožní, aby sa vlákna svalu prispôsobili tak, aby látka mohla preniknúť celým tkanivom. Niektorí z dobrovoľníkov trpia rakovinou mozgu, iní už chorobu prekonali, ale žijú v ustavičnom strachu z jej návratu. Očkovanie má teraz ukázať, či je schopné zabezpečiť im zvyšok života bez strachu a recidívy. Celý objav je medicínskou senzáciou. Cena patentu na očkovanie sa odhaduje na mnoho miliárd eúr...


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!