Kurča podľa Nicolu
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 19.10.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 8 kúskov kuracích pŕs, 1/3 hrnčeka posekanej petržlenovej vňate, ¼ hrnčeka postrúhaného parmezánu, 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 2 lyžice kyslej smotany, 2 plátky šunky, ½ hrnčeka bieleho vína, Sardelové maslo: 4 žĺtky, 4 sardelky, 2 lyžičky horčice, 2 lyžice citrónovej šťavy, 125g roztopeného masla
Postup: Prsia trochu naklepeme a uložíme na pracovnú dosku rezom hore. Petržlenovú vňať premiešame s parmezánom, citrónovou kôrou, cesnakom a kyslou smotanou. Touto zmesou potrieme polovicu každého kúska kuracích pŕs. Šunku pokrájame na kúsky a na každý plátok položíme jeden kúsok. Plátky prehneme na polovicu, tak, aby sme obalili plnku. Konce upevníme špáradlom, alebo previažeme niťou. Uložíme ich do ohňovzdornej misy a polejeme vínom. Prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Pripravíme si sardelové maslo: žĺtky miešame so sardelami, horčicou a citrónovou šťavou, kým nezískame hladkú masu. Za stáleho miešania vlievame roztopené horúce maslo. Mäso polejeme maslom a ihneď podávame.
Dobrú chuť ...
Diskusia k článku:
|