lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Rozohrievame studené ručičky a nožičky

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 13.12.2002
späť
Späť

Poslať
 

Neustále premrznuté chocidlá a ruky alebo bolesť po dlhšej prechádzke môžu byť signálom, že v našom organizme sa deje čosi nedobré. Najpravdepodobnejšie s krvným obehom, Preto by sme mali bez váhania navštíviť špecialistu – hematológa.

Prečo mrznú?
Ak sú problémy vyvolané poruchami krvného obehu, treba predovšetkým zmeniť spôsob stravovania a životný štýl.
Jeme príliš veľa mäsa, škrobov a mliečnych výrobkov. Mäso obsahuje cholesterol (ktorý sa ukladá na stenách ciev), škroby vychladzujú organizmus a mliečne výrobky  obsahujú bielkoviny, ktoré od tretieho roku života nie sme schopní stráviť. V konečnom dôsledku prichádza k poruchám krvého obehu, ktoré môžu viesť k vážnym ochoreniam srdca.
Minerálne látky (napríklad vápnik) sa ukladajú v spojovacom tkanive  krvných ciest, ktoré sa stávajkú menej elastické. Škroby, bielkoviny a nasýtené tuky zvyšujú hustotu krvi, ktorá sa len ťažko pretláča cez vlásočnice.

Očistite si krv
Ak takéto potraviny ,,ládujeme“ do tela ešte aj na noc, keď sa teplota nášho organizmu znižuje, hustota krvi narastá. To vedie k poruchám krvného obehu vo vlásočniciach a v prvom rade to cítia naše ruky a nohy.
Čo robiť? Ako zmeniť stravu? Rozhodne by sme mali zaradiť do jedálneho lístka čerstvé ovocné a zeleninové š´tavy a polievky s obilninami.

Šťavy v rôznych kombináciach
Pime šťavy. Môžu byť dokonalými ,,jednohubkami“ medzi hlavnými jedlami. Vynikajúca je kombinácia kapustovej šťavy s hruškovou, kivi a uhorky, kvasenej kapusty s paradajkami, mrkvy s pomarančom,  zeleru a jablka alebo jablka a cvikle. Kvôli lepšej chuti môžeme do štiav pridať čerstvé bylinky. Bazalka im dodá korenistú chuť a mäta zase sviežu. Niektorí odborníci radia pridať do štiav aj zopár kvapiek olivového oleja lisovaného za studena. Vďaka nemu organizmus ľahšie vstrebe všetky vitamíny, rozpustné v tukoch. Nemali by sme kombinovať šťavy  z viac ako dvoch druhov ovocia či zeleniny. Miešame ich v pomere 1:1.


 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!