lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Počítače ohrozujú ľudské zdravie, sú totiž najväčším zdrojom stresu

  Spracoval(a) : Zuzana Konečná
Dátum : 6.11.2003
späť
Späť

Poslať
 

Pracujete s počítačom? Potom pozor na stres, ktorý ohrozuje vaše zdravie. Podľa najnovšej britskej štúdie sú totiž práve počítače najväčším "zdrojom" stresu na pracovisku.

 Deväť z desiatich opýtaných v ankete priznalo, že ich rozčuľujú pomalé a kolabujúce počítače a premárnený čas potrebný na odstránenie problému, tvrdia odborníci zo spoločnosti Symantec, ktorá sa venuje zabezpečeniu počítačov a sietí.Väčšine užívateľov ide tiež riadne na nervy veľké množstvo nevyžiadaných informácií. Mužov najviac rozčuľujú počítačové vírusy, nevyžiadané e-maily a informácie. Pomalá a kolabujúca sieť zase privádza do zúrivosti predovšetkým ženy. "Nenechajte si tým ale znechutiť prácu s počítačmi, pretože existuje rad spôsobov, ako sa týmto problémom vyhnúť," upozorňuje Kevin Chapman z firmy Symantec. "Ak vás počítač privádza do zúrivosti je najlepšie zhlboka dýchať a snažiť sa zachovať rozvahu. Pomáha aj krátka prestávka," radí Chapman.
Viac ako tretina mužov i žien sa v hneve nad neposlušným počítačom správa nemiestne: nadávajú, kričia, sú agresívni, zúfalo a bez rozmyslu mlátia do klávesnice. Len 40 percent ľudí sa pokúša o praktické riešenie problému, prípadne vyhľadá pomoc odborníkov. Podľa Chapmana sa však problémom s počítačmi dá vyhnúť. Stačí dodržiavať niekoľko pravidiel: nesťahovať veľké množstvo súborov a aplikácií, či pravidelne vymazávať nepotrebné súbory, ktoré sa ukladajú do počítača pri surfovaní na internete.
Vzhľadom na to, že ľudia trávia s počítačmi stále viac času a potrebujú ich k práci, môžu sa z malých nepríjemností stať veľké problémy. Podľa štúdie britského Výboru pre zdravie a bezpečnosť (HSE), ktorý skúmal 700 manažérov, zdravotné problémy zo stresu spôsobili v Británii vlani stratu viac než miliardu libier.


Diskusia k článku:

a ja, ze z coho mam tolko stresov !!!! Bye bye LADY ! :-))))))))))))))))))
Neregistrovaný - mixy :-), 7.11.2003 07:35
Haha mixy, nez lady nemozes byt, zavislak jeden :-))))
Neregistrovaný - Ja, 8.11.2003 17:58
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!