lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Opätky, ženská slabosť

  Spracoval(a) : Zuzana Konečná
Dátum : 10.11.2003
späť
Späť

Poslať
 

V móde je možné „uletieť“ na hocičom. Na taškách, kabátoch či šperkoch- to všetko sa môže stať predmetom vašej túžby. Nič sa ale nevyrovná topánkam na vysokom opätku. No a tento rok je celá situácia ešte zaujímavejšia, pretože móde vládne sexy štýl a vo všetkých obchodoch na nás číhajú nástrahy v podobe ihličiek.

Na tohto ročných módnych prehliadkach sa návrhári predháňali, kto vyššie. Na prehliadke Roberta Cavalliho to zašlo až tak ďaleko, že hviezdy modelingu ako Carmen Kass a Cindy Crawford sa prihovárali za zníženie opätkov. Odporcovia ihličiek si často ťukajú na čelo a pýtajú sa: „Je vám to treba, celý deň sa trápiť v takom nepohodlí a riskovať vyvrtnutie členku?“ A možno podobné dilema riešite aj vy. Ráno sa plná elánu obujete do lodičiek a než prídete do práce, už si nadávate že ste si radšej mali obuť tie tenisky. V kancelárii si lodičky pohodlne vyzujete a uložíte pod stôl a obujete ich až na dôležitú schôdzku. Večer ich odložíte do botníka, ale cez noc sa ten zlý pocit boľavých nôh rozplynie.

 História
Opätky sú osvedčeným magnetom na opačné pohlavie už od šestnásteho storočia. Jedna talianska nevesta bola vo svojich štrnástich rokoch príliš maličká a tak ju jej vynaliezavá matka „povýšila.“ Obula ju do topánok na päť centimetrovom opätku. Hostia boli okúzlený a objednávky sa obuvníkom len hrnuli. Skoro polovicu klientely tvorili muži. Silnejšia polovica ľudstva je ale od prírody menej schopná znášať bolesť či nepohodlie, a tak čoskoro na opätky rezignovali. V dnešnej dobe je dovolené skoro všetko, záleží iba na vašom vkuse.

Ako to vidí návrhár Tom Ford:
Podpätky sú skvelá vec. Predlžujú nohu, postavu, dodávajú žene gráciu a sex-appeal. Dôležité však je aby ste v tom vedela chodiť.

 Ako to vidí ortopéd:
Nosenie opätkov má zlý dopad na celé telo. Okrem otlakov vám hrozia aj iné nepríjemnosti. Mení sa štatistika nohy, celá váha sa prenáša na špičky. Tým vznikajú ploché nohy, vybočené palce a rúcanie klenby nohy. Nosenie takýchto podpätkov spôsobujú aj bolesť chrbta, kolien a ramien. Keď už sa bez vysokých opätkov nezaobídete tak si ich aspoň vyzúvajte v kancelárii alebo v aute. V lete choďte pešo po pláži alebo lúke. Po dno strávenom na opätkoch doprajte nohám masáž, bylinkovú kúpeľ a studenú sprchu.


Diskusia k článku:

"Mení sa štatistika nohy" - no skoro som narazila hlavou do obrazovky od smiechu. Tak dobre som sa dávno hneď zrána nepobavila. A táto veta vyváži všetky ostatné gramatické chyby v článku.
Neregistrovaný - *.*, 10.11.2003 08:55
vazena autorka,len jedno upozornenie,niesu to opatky,ale podpatky.Opatky su cast obuvi,ktora sa vklada medzi podsivku a vrchovy material v casti paty,takze radsej by som sa k tejto problematike nevyjadrovala,pokial si nenastudujem odbornu cast zlozenia obuvi
Neregistrovaný - susterka, 10.11.2003 10:16
:-)) -- -ale to ilustracne foto tej modelky -- no, ujde. ;-)
Neregistrovaný - ¤ ¤ ¤, 10.11.2003 11:16
Susterke: Vazena pani/slecna Susterka, nova veta sa zacina velkym pismenom!!! Medzi bodku a dalsie slovo sa vklada medzera!! Veta sa konci bodkou (alebo inym interpunkcnym znamienkom)! Tolko po gramatickej stranke k Vasmu prispevku.
Neregistrovaný - Gramaticky komisar, 11.11.2003 18:03
Vazena pani/slecna Susterka ma svatu pravdu. Je velmi velky rozdiel medzi opatkom a podpatkom. Zaujimalo by ma, ako autorka prisla na dovod, preco muzi prestali nosit vysoke podpatky. Tiez by ma zaujimalo, preco muzi naozaj prestali nosit vysoke podpatky. Zeby uz vtedy pochopili, na rozdiel od nas, ze vysoke podpatky pre nase nohy nie su az tak celkom zdrave ?
Neregistrovaný - Zuzka, 12.11.2003 21:09
Gramaticky komisar, ... nepomylil si si stranky ? Apropo, vies Ty, co je to interpunkcne znamienko ? To je to, co vo svojom prispevku vobec nepouzivas. Mimochodom nenosis Ty doteraz vysoke podpatky ?
Neregistrovaný - Zuzka, 12.11.2003 21:14
Zuzka: Vadi Ti skor pisanie bez diakritiky, alebo s inymi chybami? Mám radosť, že sa aspoň niekto chytil na môj príspevok :-)
Neregistrovaný - Gramatický komisár, 12.11.2003 22:20
Chráňme si čistotu aj nášho materinského jazyka! ;-)
Neregistrovaný - mixy, 13.11.2003 07:22
ved je jasne napisane ze muzi nie su schopni znasat nepohodlie....zeby dovod preco ich prestali nosit?
Neregistrovaný - lulu, 14.11.2003 10:07
Prečo by mali ženy znášať nepohodlie?
Neregistrovaný - Bellezza, 14.11.2003 12:06
nie mali,nikto ich do toho nenuti.ale kolko zien nosi topanky,ktore su nepohodlne ale hlavne je ze dobre vyzeraju a pridaju par centimetrov naviac.muzi si jednoducho povedali kaslat na to,ale zeny su ochotne toho vytrpiet viac.to je vseobecne zname.no preco si muzi nedepiluju nohy,netrhaju obocie a pod?
Neregistrovaný - lulu, 14.11.2003 13:03
vy ale teda mate problemy.... velke pismeno, male pismeno, bodka, ciarka, makcen... nenapada vas ze je jednoduchsie napisat vsetko bez diakritiky co sa kazdemu zobrazi spravne, ako silou mocou pouzivat makcene a dlzne a potom nevediet o co ide, ked zblbne kodovanie $t&ia %av^ a vyzera to asi takto? a uz prestante kategorizovat, ze muzi - zeny. kazdy znasa bolest rozdielne. aj vsetko ostatne....
Neregistrovaný - martin, 14.11.2003 15:06
muzi nemozu byt pekni
Neregistrovaný - , 14.11.2003 15:08
Ortopédi tvrdia, že pre zdravie našich nôh by sme všetci mali chodiť v topánkach na 30 - 40 milimetrových podätkoch (rozumej - prevýšenie špičiek prstov na našich nohách a päty by malo byť 30 - 40 mm). Čím vyššia postava, tým vyšší podpätok. Platí to dokonca aj pre naše deti, ktoré by mali chodiť na podpätkoch 10 - 20 mm (taktiež v závislosti na ich výške). A platí to rovnako pre dievčatá a chlapcov, práve tak, ako predtým spomínaný údaj pre ženy, ako aj pre mužov. Lekári to vedia a aj práve preto možno vídať lekárov v bielych šľapkách na vyššom podpätku (napr. od f. schoole). Vedia to aj ostatní producenti, ktorí (tí lepší) píšu do letákov pre ošetrovanie obuvi a všeobecných rád napr. aj takéto vety: "do zaměstnání noste pohodlnou, pevnou, na 30-40 mm podpatku" - f. SANISTIL - náhodou sa mi to dostalo do rúk. Hm, skúste zohnať takúto pánsku obuv ...
Neregistrovaný - Joe, 15.11.2003 12:11
drzte si pice , vy hovna
Neregistrovaný - , 26.4.2009 17:31
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!