PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 2 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 26. December,
,
Dnes oslavuje Štefan |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Čokoláda posiľňuje srdce a predlžuje jeho životnosť
|
|
Spracoval(a) : Miriam Kuhlova
Dátum : 13.2.2004 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Nové výskumy ukázali, že čokoláda má priaznivé účinky na ľudské srdce a robí ho silnejším. Táto obľúbená pochúťka obsahuje látky, ktoré môžme nájsť aj v červenom víne alebo v zelenom čaji.
Práve tie zlepšujú krvný obeh, krvný tlak a môžu tiež so sebou prinášať i iné zdravotné výhody. Vyplýva to z výskumov amerických odborníkov z washingtonskej Americkej akadémie vied. Norman Hollenberg z Harvardskej lekárskej školy tvrdí, že kakao je účinné pri zvyšovaní krvného tlaku. K tomuto záveru dospel pri štúdii izolovaných indiánov, ktorí žijú na ostrovoch pri pobreží Panamy. Tí jedia veľké množstvá bobúľ z miestnych kakaovníkov a ich krvný tlak je normálny. Keď však prišli do mesta a jedli spracované kakao s menším obsahom chemikálii, ich tlak mal tendenciu stúpať. Hollenberg poznamenáva, že už skôr vedci zistili, že kakao by mohlo pomôcť zvýšiť prietok krvi v mozgu a pomôcť tiež pri zdravotných ťažkostiach starších ľudí a diabetikov, aj keď mnohí odborníci pripomínajú, že čokoláda obsahuje tiež veľa tukov a cukrov.
Copyright©2004 TASR
Diskusia k článku:
|
|
|